Jocuri olimpice

CIO va organiza Jocurile Olimpice pentru tineret, incepand din 2010

Comitetul International Olimpic (CIO) a decis, in cadrul celei de-a 119-a sesiuni, de la Guatemala, sa organizeze prima editie a Jocurilor Olimpice pentru tineret, in anul 2010, adoptand astfel un proiect al presedintelui Jacques Rogge, informeaza AFP.

Rogge a precizat ca aceste Jocuri Olimpice, destinate sportivilor cu varste intre 14 si 18 ani, nu reprezinta o varianta in miniatura a Olimpiadei.

Prima editie a Jocurilor Olimpice pentru tineret va avea loc in vara anului 2010, intr-un oras ce urmeaza sa fie desemnat in februarie 2008. Patru orase sunt deja candidate pentru organizarea acestei competitii: Moscova (Rusia), Singapore, Hamburg (Germania) si Guadalajara (Mexic).

In 2012 vor avea loc Jocurile Olimpice pentru tineret de iarna, locul de desfasurare urmand sa fie decis in februarie 2009. Editiile de vara si iarna ale acestei competitii vor alterna la fiecare doi ani, la fel ca Jocurile Olimpice clasice.

CIO nu doreste ca aceasta noua competitie sa fie costisitoare. Probele se vor desfasura intr-un singur loc si nu se va construi o infrastructura noua cu aceasta ocazie. Bugetul Olimpiadei pentru tineret va fi de maximum 30 de milioane de dolari, la cea de vara, care va dura 12 zile, si de 15-20 de milioane de dolari la cea de iarna, care va dura zece zile.

Mediafax



CIO va organiza Jocurile Olimpice pentru tineret, incepand din 2010