Inot

Romania invinge China si ajunge in primele opt echipe ale lumii

Nationala de polo a Romaniei s-a impus, vineri, in fata Chinei, scor 14-10, in ultima partida a Grupei B la Campionatul Mondial de la Shanghai. Meciul a fost in direct pe Onlinesport.ro
Tricolorii aveau nevoie si de o remiza pentru a se califica intre primele 12 echipe, dar victoria conturata in a doua jumatate a meciului a consfintit promovarea de pe locul al treilea.

Inceputul meciului a stat sub semnul echilibrului si, cu exceptia momentului in care Romania a condus cu 2-1, China s-a aflat la conducere in permanenta.

Numeroasele eliminari dictate impotriva echipei Romaniei i-au mentinut in meci pe chinezi pana la finalul reprizei a doua, cand jucatorii gazda au terminat in avantaj, scor 6-5.

A urmat o repriza a treia fabuloasa din partea tricolorilor, centrul Cosmin Radu fiind locomotiva care a tras dupa el intreaga echipa.

Cinci goluri marcate consecutiv si scorul a devenit 10-6, fara replica din partea chinezilor.

Acestia au inscris trei goluri la rand in ultima repriza, revenind la 11-9 cu patru minute inaintea finalului, dar Romania a gestionat cu maturitate finalul si meciul s-a incheiat cu un gol in ultima secunda reusit de Alexandru Matei.

Romania va intalni Muntenegru, duminica, pentru calificarea in sferturile de finala.

Onlinesport



Romania invinge China si ajunge in primele opt echipe ale lumii