Hochei

VIDEO: Los Angeles Kings a castigat primul meci al finalei NHL

Formatia californiana Los Angeles Kings a debutat cu dreptul in finala Cupei Stanley contra celor de la New Jersey Devils. 'Regii' au castigat in deplasare, scor 2-1, prin golul marcat in prelungiri de slovenul Anze Kopitar.
Cei de la Kings au deschis scorul in minutul 9:56 al primei reprize prin Colin Fraser, dupa care gazdele au egalat in repriza secunda prin Anton Volchenkov.

In cele din urma s-a ajuns in prelungiri dupa ce repriza a treia s-a incheiat fara goluri. Egalitatea s-a mentinut timp de 8 minute si 13 secunde, slovenul Kopitar reusind golul victoriei celor din Los Angeles.

Slolvenul s-a demarcat ideal la limita liniei albastre, a patruns in viteza si a trimis pucul pe langa portarul gazdelor, celebrul Martin Brodeur.



Urmatorul meci al finalei Cupei Stanley este programat, sambata 2 iunie, tot pe gheata celor de la New Jersey Devils. Finala se disputa dupa clasicul sistem 'cel mai bun din sapte meciuri'.

Pentru New Jersey Devils este a cincea prezenta in finala Cupei Stanley, echipa din Est cucerind trofeul in 1995, 2000 si 2003. De cealalta parte, Los Angeles Kings disputa doar a doua finala NHL din istoria francizei. Californienii pierdeau in urma cu 19 ani in fata celor de la Montreal Canadiens.

Daca Los Angeles Kings castiga finala echipa din Vest va deveni a 18-a formatie care castiga Cupa Stanley in istoria NHL.

Onlinesport


VIDEO: Los Angeles Kings a castigat primul meci al finalei NHL