Handbal

Radu Voina: "Franta si Brazilia sunt cele mai periculoase adversare"

Selectionerul echipei nationale de handbal feminin a României, Radu Voina, a declarat, vineri, cu ocazia prezentarii lotului înaintea plecarii spre Campionatul Mondial din Brazilia, ca reprezentativele Frantei si tarii gazde sunt cele mai periculoase adversare din grupa C a competitiei.
"Speram sa fim uniti si sa facem multe bucurii. Speram sa ajungem cât mai bine si sa ne aclimatizam cât mai mult cât mai bine. Franta si Brazilia sunt cele mai periculoase adversare din grupa, având în vedere ca braziliencele joaca toate la echipe din Europa. 50 la suta din obiectiv e îndeplinit, pentru ca noi vrem sa obtinem o medalie, dar depinde de foarte multe. Sper ca echipa sa se exprime asa cum vrem, pentru ca doar împreuna vom reusi", a spus Voina.

Capitanul echipei nationale, Cristina Varzaru, îsi doreste ca România sa reuseasca, dupa acest turneu final, calificarea la Jocurile Olimpice, iar locul la Londra 2012 îl are asigurat doar campioana mondiala.

"Va transmit sa nu va îndoiti de atasamentul nostru, pentru ca am venit sa facem un rezultat bun. Fetele tinere sunt dornice sa se afirme, iar cele ca mine, care suntem la ultimul mondial, ne dorim un rezultat memorabil. Nu vorbim acum de dorintele noastre ascunse, dar vrem un rezultat bun si sa ne calificam la Jocurile Olimpice.

La CM din Brazilia, România va juca în grupa C, la Sao Paolo, alaturi de reprezentativele Frantei, Braziliei, Tunisiei, Cubei si Japoniei. Programul meciurilor României în grupa C este urmatorul: România-Tunisia (3 decembrie), România-Cuba (5 decembrie), România-Japonia (6 decembrie), România-Brazilia (8 decembrie) si România-Franta (9 decembrie).

Lotul României pentru CM din Brazilia este format din urmatoarele jucatoare: Talida Tolnai, Tereza Pâslaru, Denisa Dedu (portari), Valentina Ardean-Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Carmen Cartas, Daniela Babeanu, Eliza Buceschi, Adina Fiera, Mihaela Tivadar, Aurelia Bradeanu, Oana Chirila, Carmen Amariei, Cristina Varzaru, Adriana Nechita, Ramona Farcau.

Mediafax


Radu Voina: "Franta si Brazilia sunt cele mai periculoase adversare"