Handbal

Romania, anesteziata de Germania la Cupa Mondiala

"Ori la bal, ori la spital", le-a transmis selectionerul Radu Voina elevelor sale cu cinci minute inaintea finalului, cand Germania avea cinci goluri avans pe tabela. Handbalistele tricolore au avut reactie, dar s-au trezit prea tarziu pentru a mai intoarce rezultatul, astfel ca Germania s-a impus cu 31-29 (14-12). Meciul a fost in direct pe Onlinesport.ro Infrangerea cu Germania este sinonima cu ratarea calificarii in semifinale. Romania a castigat turneul in 2010, dupa ce a castigat toate meciurile disputate.
Romania a inceput bine jocul de la Aarhus dupa dusul rece primit marti din partea Frantei. Voina a inceput de aceasta data cu Ionelea Stanca in pozitia de pivot si aceasta a scos aruncarea de la 7 metri in urma careia Oana Chirila a deschis scorul.

Extrema dreapta Ramona Farcau a majorat avantajul pe contraatac, pentru ca Ioana Chirila sa inscrie pentru 3-0 dupa o noua aruncare de la 7 metri obtinuta de Stanca.

Germania a intrat treptat in meci si in minutul 10 cele doua echipe erau din nou la egaliate (4-4).

Farcau si Ardean-Elisei, ultima din 7 metri, au refacut avansul de doua goluri (6-4), diferenta care nu a fost nici pe departe suficienta pentru a inclina balanta in favoarea nationalei Romaniei.

Echilibrul a fost refacut la 7-7, dupa care Steinbach a adus pentru prima data echipa Germaniei in avantaj (9-8) in minutul 20.

Din acel moment echipa Romaniei a pierdut controlul partidei si nu a mai reusit sa revina pe tabela pana la final.

Germania a inscris rapid trei goluri, distantandu-se la 11-8. Amariei si Farcau, ultima pe contraatac, au reactionat si scorul s-a strans.

Romania a fost ultima data la egalitate cu Germania in minutul 28, scor 12-12, dupa doua goluri consecutive marcate de Amariei si Ardean-Elisei.

La cabine s-a intrat cu 14-12 in favoarea Germaniei, care a controlat autoritar jocul pe intreaga durata celui de-al doilea mitan.

Tricolorele nu au reusit sa se apropie la mai putin de trei goluri pana in finalul partidei cand, pe fondul unei relaxari in jocul Germaniei.

Marcatoare:

România - Chirila 8 goluri, Ardean-Elisei 6, Amariei 4, Nechita 4, Farcau 3, Manea 1, Fiera 1, Geiger 1, Bradeanu 1.

Germania - Steinbach 6 goluri, Wohlbold 6, Mietzner 5, Richter 4, Langkeit 4, Klein 2, Jurack 1, Althaus 1, Bulau 1, Schulze 1

Romania intalneste Norvegia, joi de la ora 19:00, in ultima partida de la Cupa Mondiala.

Onlinesport


Romania, anesteziata de Germania la Cupa Mondiala