Handbal

Radu Voina, noul antrenor al echipei Oltchim

Tehnicianul Radu Voina a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca înca nu a semnat un contract cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, dar si-a dat acordul în vederea preluarii echipei pâna în vara, urmând sa discute conditiile pentru o eventuala întelegere pe o durata mai lunga.
"Am discutat cu conducerea Oltchimului, n-am semnat înca niciun contract, dar am cazut de acord sa preiau echipa pâna în vara. Si-au dorit sa discutam direct despre un contract pe un an si jumatate, dar în acest moment nu se pune problema, din punctul meu de vedere.

"Am acceptat sa antrenez Oltchim pâna în vara, din cauza interesului echipei nationale, dar daca vorbim de conditii pentru înca un sezon, pe acestea le voi pune miercuri, când ma voi prezenta la primul antrenament.

"Am explicat ca e nevoie de mai multe masuri începând din vara, de exemplu un lot de 18 jucatoare si doua echipe eventual, iar daca nu vor accepta toate conditiile, dupa ce se încheie sezonul acesta sa ne strângem mâinile si am plecat", a spus Voina.

Radu Voina considera ca schimbarea antrenorului la o echipa ca Oltchim este un soc: "Când se schimba un antrenor, mai ales la o echipa cu pretentii, este un soc. Poate sa fie cu doua taisuri, ori fetele sa fie foarte motivate, ori sa iasa foarte rau. Daca am sti ca astfel de schimbari produc doar socuri pozitive, poate ar trebui schimbat antrenorul zilnic".

Presedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a anuntat, marti, ca antrenorul Radu Voina a acceptat sa semneze un contract valabil pâna la 1 ianuarie 2012 cu gruparea vâlceana.

Miercuri dimineata, la ora 10.30, Voina va conduce primul antrenament al campioanelor, dupa care va face deplasarea cu echipa la Cluj-Napoca, acolo unde Oltchim joaca, joi, derbiul campionatului cu Universitatea Jolidon.

Radu Voina a antrenat campioana României si în sezonul trecut, ajungând pâna în finala Ligii Campionilor, pierduta în fata campioanei din Danemarca, Viborg.

Presedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a declarat, luni, ca întelegerea cu antrenoarea daneza Anja Andersen a fost reziliat pe cale amiabila.

Anja Andersen a fost numita în data de 3 februarie în functia de antrenor al echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, înlocuindu-l pe ungurul Peter Kovacs. Aceasta schimbare de pe banca tehnica a campioanei României s-a produs cu trei zile înaintea debutului în grupele principale ale Ligii Campionilor.

Tot luni, antrenorul echipei nationale de handbal feminin, Radu Voina, declarase, pentru MEDIAFAX, ca a refuzat oferta de a prelua conducerea tehnica a formatiei Oltchim, primita dupa demiterea danezei.

Mediafax



Radu Voina, noul antrenor al echipei Oltchim