Handbal

Handbalistii participanti la Mondialul din Suedia vor fi asigurati medical de IHF

Federatia Internationala de Handbal a anuntat, miercuri, ca toti jucatorii prezenti la Campionatul Mondial din Suedia, printre care si componentii nationalei României, vor beneficia în premiera de asigurari medicale, garantate de forul international de profil.

"Pentru prima data în istorie, IHF va asigura jucatorii participanti la Campionatul Mondial, cel din Suedia. IHF a semnat o polita care prevede asigurarile cu compania Himmelseher Sportversicherungen Weltweit. Aceasta polita garanteaza asigurarile pe durata turneului final si a perioadei de antrenamente", se arata în comunicatul IHF.

De asemenea, tot în premiera, IHF va achita cluburilor de provenienta a jucatorilor, prin intermediul federatiilor nationale, bonusuri în valoare de aproximativ 1.206.400 franci elvetieni. Acestora li se vor adauga premierile, care au fost ridicate valoric, potrivit IHF, datorita veniturilor din vânzarile drepturilor TV si de marketing, în perioada 2009-2013. "Incluzând premiile, bonusurile pentru calificare si catre cluburi, organizarea, dar si alte sume, IHF va cheltui aproximativ patru milioane de franci elvetieni, cu ocazia CM din Suedia", se mai arata în comunicatul IHF.

"Este o masura benefica pentru sportivi, le da mai multa siguranta. Din ce stiu, si la Europenele feminine a existat acest tip de asigurari, tot pentru prima data. Mi se pare normal ca s-a ajuns la astfel de masuri, conteaza mult. Am fost informati si noi, ne-a bucurat initiativa", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, presedintele FR Handbal, Cristian Gatu.

Nationala de handbal masculin a României, care se pregateste pentru participarea la CM din Suedia, va sustine începând de vineri trei meciuri de verificare, în Elvetia, la Winterthur.

Programul meciurilor din cadrul turneului elvetian este urmatorul:

7 ianuarie - ora 20.00 România - Elvetia, ora 22.00 Norvegia - Slovenia;

8 ianuarie - ora 19.00 Slovenia - România, ora 21.15 Elvetia - Norvegia;

9 ianuarie - ora 14.30 Norvegia - România, ora 16.30 Elvetia - Slovenia.

Lotul celor 17 tricolori, care va face deplasarea la CM din Suedia, va fi prezentat oficial în 12 ianuarie, în cadrul unei conferinte de presa.

Reprezentativa României va evolua la CM din Suedia în grupa C preliminara, în ordine, cu Croatia (14 ianuarie), cu Denemarca (16 ianuarie), cu Algeria (17 ianuarie), cu Australia (19 ianuarie) si cu Serbia (20 ianuarie).

Obiectivul nationalei României este calificarea în grupele principale ale competitiei.

Mediafax



Handbalistii participanti la Mondialul din Suedia vor fi asigurati medical de IHF