Handbal

A inceput procesul lui Marian Cozma

Procesul în cazul uciderii handbalistului român Marian Cozma, înjunghiat în februarie 2009, a început, luni, la Tribunalul din Veszprém, principalul acuzat sustinându-si nevinovatia.

Acuzatul, Sandor Raffael, nu s-a exprimat direct în fata tribunalului, însa a mentinut declaratiile date la politie, a anuntat judecatorul Balazs Nemeth, citat de MTI.

"Acuzatul sustine în continuare ca nu a înjunghiat pe nimeni, nici în barul Patriota, nici pe strada, si ca nu avea cutit", a declarat Nemeth.

Marian Cozma, care juca la MKB Veszprem, a fost înjunghiat mortal, în data de 8 februarie 2009, la restaurantul Patriota, din orasul Veszprem, în altercatie fiind implicati alti doi coechipieri, Zarko Sesum si Ivan Pesic, grav raniti si ei. Handbalistul român în vârsta de 26 de ani a fost înjunghiat în inima, fiind singurul dintre cei trei care si-a pierdut viata.

Mai multe persoane sunt puse sub acuzare în acest caz: doi barbati pentru complicitate la omor, alti doi pentru tentativa de omor, precum si un barbat si o femeie pentru ca i-au ajutat pe acuzati sa paraseasca tara. Doi dintre ei au fost arestati de politia austriaca si extradati în Ungaria. Alte 25 de persoane vor fi audiate pentru tulburarea ordinii publice.

Verdictul va fi anuntat peste mai multe saptamâni, judecatorul prevzând 29 de zile de audieri.

Mediafax



A inceput procesul lui Marian Cozma