Handbal

Cristina Varzaru: "Toata lumea trebuie sa respecte Oltchim"

Handbalista formatiei Viborg, Cristina Varzaru, a declarat, sâmbata seara, ca toata lumea trebuie sa respecte jucatoarele de la Otlchim Râmnicu Vâlcea, pe antrenorii si pe presedintele gruparii, pentru parcursul în Liga Campionilor.

"N-am plâns de fericire, dar ma simt bine si sunt multumita. Nu putem bea înca sampanie pentru ca avem meci în Cupa Danemarcei si apoi urmeaza sa vin la nationala pentru ca meciurile cu Ucraina nu au mers prea bine si trebuie sa reparam lucrurile. Cred ca echipa Oltchim a fost stresata azi, fetele stiau ca nu prea au sanse sa întoarca rezultatul. Dar toata lumea trebuie sa respecte Oltchim, pe jucatoare, pe antrenori, pe presedintele clubului, pentru ca au jucat o finala de Liga Campionilor si ce au facut aceste fete nu stiu cine o sa mai faca în România", a afirmat Varzaru.

Jucatoarea Anja Althaus a declarat, pentru MEDIAFAX, ca i-a placut mult atmosfera de la Bucuresti. "Am jucat si la Vâlcea, si acolo a fost o atmosfera foarte frumoasa, dar aici a fost impresionant. Am jucat aceasta finala cu multa placere. Nu ne-a fost teama de Oltchim, respectam aceasta echipa, este forte valoroasa, dar nu ne-a fost teama ca poate întoarce rezultatul, poate si pentru ca am învins la o diferenta atât de mare în tur. Ma simt excelent, cel putin pentru mine a fost o seara perfecta si datorita jocului si victoriei, dar si datorita spectacolului din tribune", a declarat Althaus.

Vestergaard: "Am venit cu teama la acest meci"

Tehnicianul formatiei Viborg HK, Jakob Vestergaard, a laudat, sâmbata, publicul din Sala Polivalenta, dupa meciul retur al finalei Ligii Campionilor, câstigat în fata echipei Oltchim, precizând ca s-a temut de atmosfera de la Bucuresti si de handablistele gazdelor Cristina Neagu si Patricia Vizitiu.

"În meciul tur ne asteptam sa fie mai strâns scorul, sa fie un rezultat oarecum la fel ca cel de azi, dar chiar daca am învins la o diferenta atât de mare, am venit la Bucuresti cu teama. Stiam ce atmosfera ne asteapta la Bucuresti, stiam ca jucatoare ca Neagu si Vizitiu pot da mult mai mult decât au dat în meciul tur, având o asemenea atmosfera în spate. Suntem multumiti cu rezultatul de azi.

Plec bucuros, dar si impresionat de un asemenea public. As vrea sa putem juca si în Danemarca meciuri cu un asemenea public, chiar daca suporterii sunt împotriva noastra. Chiar daca i-am urî, n-am putea sa nu-i si iubim, pentru spectacolul pe care îl fac în tribune. Numai în partea aceasta a Europei exista la handbal o asemenea atmosfera. În Ungaria, în Croatia sau Serbia, publicul pune presiune mare pe adversar. Si la Vâlcea, si la Bucurest se întâmpla acelasi lucru, dar e o mare placere sa joci handbal în fata lor", a afirmat Vestergaard, pentru MEDIAFAX.

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a ratat câstigarea Ligii Campionilor, dupa ce a pierdut si meciul retur al finalei cu Viborg, scor 31-32 (15-16), danezele impunându-se si în tur, scor 28-21. Viborg HK este detinatoarea trofeului, pe care l-a câstigat în 2006 si 2009. Extrema dreapta Cristina Varzaru, care este capitanul nationalei României, a câstigat si titlul de golgeter al Ligii Campionilor, cu un total de 101 goluri marcate 95.

Mediafax



Cristina Varzaru: "Toata lumea trebuie sa respecte Oltchim"