Handbal

Antrenor Veszprem: "HCM Constanta va fi un adversar incomod pentru noi"

Antrenorul formatiei MKB Veszprem, Lajos Mocsai, a declarat, marti, dupa tragerea la sorti a optimilor de finala ale Ligii Campionilor la handbal masculin, ca echipa sa va întâlni un adversar incomod, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vom întâlni un adversar incomod. Am fi preferat sa întâlnim în optimi pe danezii de la FCK Handbold, dar, în aceasta faza a competitiei, nu prea aveam de unde sa alegem. Nu trebuie sa ne lasam pacaliti de esecul clar de la Szeged. HCM Constanta da multi jucatori la nationala României, care a surprins Ungaria, învingând-o în aceasta toamna. Va fi o dubla echilibrata si sper ca pâna la ora primul joc sa recuperam jucatorii accidentati”, a spus Mocsai.

Portarul Dejan Perici a precizat ca echipa sa are o strategie buna si mai multa experienta, lucruri care vor conta pentru calificarea în sferturile de finala: „Nu mai exista adversari usori în aceasta faza a competitiei. Fiecare jucator are o motivatie speciala de a evolua. Constanta este o echipa puternica si sunt sigur ca vom avea meciuri grele împotriva lor. Noi avem o echipa foarte buna, o strategie buna, mai multa experienta si cred ca asta va conta pentru calificarea în sferturile de finala“, a mentionat Perici.

Jucatorul Zarko Sesum a sustinut ca Veszprem are avantajul de a disputa returul pe teren propriu. „Ma bucur ca am picat cu românii, pentru ca echipele daneze pareau mai puternice. Primul meci va fi mai dificil, dar avem marele avantaj de a juca returul pe teren propriu“, a afirmat Sesum.

La rândul sau, jucatorul Nikola Ecklemovici a precizat ca Veszprem trebuie sa învinga în ambele partide, indiferent de numele adversarului. „Noi trebuie sa învingem în ambele partide, indiferent de adversarul pe care ni l-ar fi rezervat sortii. Nu ne va însela înfrângerea Constantei cu Pick Szeged, pentru ca este o echipa buna pentru care trebuie sa ne pregatim foarte bine“, a adaugat handbalistul ungar.

Campioana României la handbal masculin HCM Constanta va întâlni echipa ungara MKB Veszprem, în dubla mansa eliminatorie din optimile de finala ale Ligii Campionilor, conform tragerii la sorti de marti, de la Viena

MKB Veszprem este campioana Ungariei, la care a jucat si fostul pivot Marian Cozma. Veszprem a atins faza semfinalelor în sezonul trecut din Liga Campionilor.

Meciul tur se va juca la Constanta între 24-28 martie, iar cel retur în deplasare, între 31 martie si 3 aprilie.

Câstigatoarele din dubla mansa se vor califica în sferturile de finala (21-25 aprilie si 28 aprilie-2 mai), faza din care se va desfasura Turneul Final Four, programat la Koln (Germania), în 29 si 30 mai.

Marian Cozma a fost înjunghiat mortal, în data de 8 februarie 2009, la restaurantul Patriota, din orasul Veszprem, în altercatie fiind implicati alti doi coechipieri, Zarko Sesum si Ivan Pesic, grav raniti si ei. Handbalistul român în vârsta de 26 de ani a fost înjunghiat în inima, fiind singurul dintre cei trei care si-a pierdut viata.

Mediafax



Antrenor Veszprem: "HCM Constanta va fi un adversar incomod pentru noi"