Handbal

HCM Constanta, in premiera in optimile de finala ale Ligii Campionilor

Echipa HCM Constanta a devenit, sambata, prima echipa din Romania calificata in optimile de finala ale Ligii Campionilor la masculin, dupa ce a invins formatia elena PAOK Salonic, scor 34-23.
Cel mai bun marcator al meciului de la Buzau a fost Laurentiu Toma, extrema dreapta trecandu-si in cont nu mai putin de 13 goluri.

Portarul Mihai Popescu a avut o evolutie incantatoare, reusind printre paradele de senzatie sa marcheze si un gol cand echipa sa era in inferioritate numerica.

HCM a dominat meciul inca din debut, Alexandru Sabou si Silviu Baiceanu marcand pentru un 2-0 in primele trei minute.

Fara a execela la capitolul tehnica individuala, grecii si-au exprimat din plin spiritul de luptatori convinsi, egaland la doi dupa reusite lui Theodoros Evanghelidis si Nenad Markovic.

Elenii au profitat de cateva minute mai slabe ale elevilor lui Zoran Kurtes, preluand in premiera conducerea pe tabela de marcaj, pentru ca in minutul 16 sa se distanteze la 6-4.

HCM Constanta a iesit din incurcatura dupa patru parade senzationale ale portarului Mihai Popescu, acesta contribuind decisiv si in ofensiva, cand a marcat de la 9 metri intr-o situatie de inferioritate numerica.

Campioana Romaniei a revenit la conducerea jocului in finalul reprizei, Baiceanu stabilind scorul pauzei (14-9).

Toma si Buricea au majorat avantajul HCM-ului in debutul partii secunde, dupa care elenii s-au apropiat din nou la trei goluri (19-16 in minutul 39).

Din acel moment pe teren a contat o singura echipa si aceasta a fost campioana Romaniei, constantenii marcand din toate pozitiile pentru obtinerea unei performante de rasunet.

La a patra participare in Liga Campionilor, HCM Constanta devine prima echipa masculina din Romania care depaseste faza grupelor Ligii Campionilor, echipa de la malul marii acumuland 9 puncte prin care nu mai poate pierde locul patru intr-o grupa cu Montpellier, Cehovskie Medvedi, Valladoli, Pick Szeged si PAOK Salonic.

Onlinesport: Dumitru Stircu


HCM Constanta, in premiera in optimile de finala ale Ligii Campionilor