Handbal

Radu Voina: "Drumul spre semifinale este mai placut acum"

Antrenorul echipei Oltchim Rm.Valcea, Radu Voina, a declarat la finalul meciului cu Viborg ca drumul spre semifinalele Ligii Campionilor este mai placut dupa trei victorii consecutive in clasament, dar ca atata timp cat si alte echipe mai au sanse la calificare echipa sa trebuia sa ramana cu picioarele pe pamant.
"Nici nu se putea sa fie altfel in fata unei echipe de talia lui Viborg. Oboseala si-a spus cuvantul si clasa echipei. Unul dintre arbitrii a tinut Viborgul in joc cu niste decizii care mi se par cel putin dubioase. Cred ca la Cristina Varzaru nu se impunea cartonasul rosu. Drumul spre semifinale este mai placut acum, dar mai au sanse si alte echipe. Este o victorie mai clara decat o arata scorul. Oltchim a fost peste Viborg, dar trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant", a declarat Voina la microfonul Sport.ro

Una dintre artizanele succesului cu Viborg, Cristina Neagu a adaugat la randul sau: "O victorie foarte muncita si meritata. Am pregatit foarte bine meciul si victoria este logica. Am fost unite, am fost o adevarata echipa. Speram in victoria acasa cu Hypo pentru a fi sigure de calificare suta la suta".

Precisa in defensiva si extrem de incisiva in faza de atac, Adina Meirosu, a declarat ca in premiera a plans dupa un meci: "Am un sentiment placut. Nu mi s-a intamplat pana acum sa plang dupa un meci. Paula a fost din nou extraordinara, toate am fost extraordinare si am aratat ca suntem o adevarata echipa. Este un moment in care trebuie sa ajungem acolo unde ne dorim. Publicul a fost minunat ca intotdeauna".

Revenita pentru al doilea an consecutiv la Ramnicu Valcea ca adversara a Oltchimului, Cristina Varzaru a marcat trei goluri din 7 metri, dar a si primit un cartonas rosu in minutul 40. Iata ce a declarat extrema nationalei Romaniei si a campioanei Europei: "Probabil ca a fost fault de eliminare, dar nu cred ca a fost de cartonas rosu. N-am avut intentia sa o accidentez pe Ramona Maier. Asa se joaca meciurile in Champions Leagu si Oltchim joaca foarte agresiv pe teren propriu. Noua nu ne-a mers jocul pe extreme si pe contraatac. Oltchim este mult mai aproape de calificare decat Viborg, dar noi am avut un program mai greu pana acum".

Oltchim a invins Vibrg, scor 27-26, in etapa a 3-a din grupa principala 2 a Ligii Campionilor.

In urma acestui succes formatia din Ramnicu Valcea s-a instalat la sefia grupei, cu trei victorii din tot atatea partide, avand 99 % la calificarea in semifinalele competitiei.

Pentru Oltchim urmeaza o deplasare la Dinamo Volgograd si un meci acasa cu Hypo Viena, inaintea ultimei partide de la Viborg.

Onlinesport


Radu Voina: "Drumul spre semifinale este mai placut acum"