Handbal

Victorie mare pentru Oltchim in fata campioanei Viborg

Oltchim Rm.Valcea a castigat, duminica seara, al treilea meci consecutiv in grupa principala 2 a Ligii Campionilor, invingand dramatic, cu 27-26 (16-12), detinatoarea titlului Viborg. In urma acestui rezultat campioana Romaniei mai are nevoie doar de o singura victorie in urmatoarele trei partide pentru a se califica in semifinalele competitiei.
Ultimul minut al meciului de la Ramnicu Valcea a fost cu adevarat dramatic, ambele echipe trecand, pe rand, pe langa golul decisiv. Prima sansa a avut-o Oltchim care, la adapostul unui avantaj fragil de un gol, a atacat pentru a inchide meciul.

Aruncarea Cristinei Neagu a trecut pe langa poarta daneza, astfel ca detinatoarea Ligii Campionilor s-a aruncat in atac cu toate gurile de tun disponibile.

Antrenorul Jakob Vestergaard a solicitat time-out cu 18 secunde inaintea terminarii timpului regulamentar, prelungind si mai mult tensiunea din teren si tribune.

In vulcanul creat de cei peste 2000 spectatori din sala Traian, Viborg a incercat obtinerea unei remize nemeritate dupa aspectul jocului, Oltchim dominand intalnirea mai ales in prima repriza si in debutul partii secunde.

Oana Manea a luat-o in marcaj om la om pe Bojana Popovic, principala marcatoare de la Viborg, iar secundele se scurgea una cate una in favoarea Oltchimului.

Danezele nu au reusit sa gaseasca drumul spre poarta, ultimul cuvant avandu-l Paula Ungureanu, care a respins cu un reflex de zile mari, sinonim cu obtinerea calificarii in semifinalele Ligii Campionilor, aruncarea direct de la 9 metri a Bojanei Popovic.

Oltchim a dominat jocul in prima repriza, cand jucatoarele pregatite de Radu Voina au avut avantaj de trei si chiar patru goluri la finalul celor 30 minute regulamentare.

Debutul partii secunde s-a disputat in aceeasi nota de dominare a campioanei Romaniei, tabela aratand 20-15 in minutl 36. Treptat Viborg a reintrat in meci si diferenta s-a micsorat, astfel ca finalul a fost pe muchie de cutit, doar printr-o extraordinara concentrare defensiva Oltchim reusind sa-si pastreze avantajul de un gol.

Un moment important al meciului s-a consumat in minutul 40, cand Cristina Varzaru, extrema de la Viborg a primit direct cartonasul rosu pentru un fault din spate comis asupra Ramonei Maier. Pana in acel moment capitanul nationalei Romaniei marcase trei goluri in poarta Paulei Ungureanu, toate din aruncari de la 7 metri.

Asa am trait LIVE meciul dintre Oltchim si Viborg

Onlinesport: Dumitru Stircu


Victorie mare pentru Oltchim in fata campioanei Viborg