Handbal

Oltchim continua cursa spre semifinalele Ligii Campionior. Victorie la scor cu Dinamo Volgograd

Echipa Oltchim Rm.Valcea a obtinut, duminica seara, a doua victorie consecutiva in Grupa Principala 2 a Ligii Campionilor, impunandu-se pe teren propriu in fata campioanei Rusiei, Dinamo Volgograd, scor 30-24 (16-9).
Inceputul meciului a stat sub semnul echilibrului, in primele opt minute fiind inscrise doar patru goluri, cate doua de fiecare parte.

La trei minute de la inceputul partidei, Cristina Neagu a deschis scorul, dupa ce Ramona Maier ratase in debut dupa un contraatac rapid pe dreapta.

Oltchim a preluat pentru prima data conducerea in minutul 10 (scor 4-3), cand pivotul Ionela Stanca si-a trecut in cont al doilea gol consecutiv.

Stanca a majorat avantajul echipei sale in minutul 13 (scor 6-4), acesta fiind momentul de ruptura pe tabela de marcaj.

Cu patru interventii salvatoare, dintre care una la o aruncare de la 7 metri, Paula Ungureanu a fost un adevarat inger pazitor pentru Oltchim, echipa pregatita de Radu Voina distantandu-se la 10-6 (min.20) si 13-7 (min.25).

Finalul primei reprize i-a apartinut Patriciei Vizitiu, interul Oltchimului trecandu-si in cont doua goluri consecutive, astfel ca la cabine s-a intrat cu 16-9.

Rusoaicele au inceput mai bine partea secunda, marcand nu mai putin de trei goluri consecutive. Scorul s-a strans la 16-12 (min.33), dar Cristina Neagu a dat semnalul revenirii pentru Oltchim.

Campioana Romaniei a gestionat bine cele trei situatii de inferioritate numerica, distanandu-se din nou la sase goluri, dupa ce Ramona Maier a finalizat pe contraatac (min.36).

Oltchim s-a impus in final, fara nici cea mai mica emotie, cu 30-24, obtinand a doua victorie consecutiva in Grupa Principala 2 a Ligii Campionilor.

Marcatoarele Oltchimului in meciul cu Dinamo Volgograd: Ionela Stanca, Patricia Vizitiu, Cristina Neagu (5 goluri fiecare), Ramona Maier (4), Iulia Puscasu, Narcisa Lecusanu (3 goluri fiecare), Adina Fiera (2), Valeria Bese (1).

Duminica viitoare formatia pregatita de Radu Voina intalneste, pe teren propriu, campioana Viborg.
Onlinesport: Dumitru Stircu


Oltchim continua cursa spre semifinalele Ligii Campionior. Victorie la scor cu Dinamo Volgograd