Handbal

Cosmarul iberic se repeta: Romania rateaza semifinalele

Spania a invins Romania, scor 26-25, duminica, intr-un meci contand pentru grupa principala II din cadrul Campionatului Mondial din China.
Romania a condus cu 25-23 la intrarea in ultimele patru minute, dar eliminarea Mihaelei Tivadar a inclinat balanta in favoarea ibericelor.

Dupa ce au egalat la 25 prin reusita centrului Marta Mangue, o jucatoare extrem de abila in joc, Spania a dus ultimul atac pana la limita pasivului, marcand golul victoriei in ultima secunda printr-o aeriana in rarefiata defensiva a Romaniei.

Inca din debut ibericele au aratat ca nu sunt deloc o prada usoara pentru Amariei si colegele ei, vicecampioana europeana din Macedonia 2008 conducand cu 5-2 dupa primele 11 minute.

Doua goluri marcate de Cristina Neagu a facut ca tabela sa arate 5-7 la jumatatea primei reprize, pentru ca in minutul 17 echipa Romaniei sa reuseasca egalarea printr-un contraatac finalizat de extrema Ramona Maier.

Interul Carmen Amariei a ratat singura cu portarita adversa Mihaela Ciobanu in minutul 20 la scorul de 9-9, dupa care Narcisa Lecusanu a tras in bara dintr-o aruncare de la 7 metri.

In cele din urma interul Cristina Neagu a gasit drumul spre gol, marcand de la 9 metri pentru 11-10 in minutul 24, dupa care ibericele au intors scorul in favoarea lor.

Desi am evoluat in inferioritate numerica, Amariei a marcat golul 12 dupa o patrundere solitara, Spania intrand la cabine icu avantaj de doua goluri.

Situatia de inferioritate numerica a continuat si in debutul reprizei secunde, ibericele avand primul atac pozitional. A fost momentul iesirii la rampa a puternicei Carmen Amariei, care a marcat doua goluri la rand, egaland scorul la 14.

Spania s-a distantat apoi la 16-14, pentru ca Romania sa revina la conducerea jocului in minutul 41 (scor 17-16) in urma reusitei Ramonei Maier.

La faza imediat urmatoare Clara Vadineanu a ratat o aruncare de la 7 metri, preferand o bolta care a intalnit transversala unei aruncari in forta.

In ultimele 15 minute s-a mers cap la cap, ambele echipe trecand pe rand la conducere. Romania s-a desprins in final la 25-23, dar situatia de inferioritate numerica aparuta a fost sinonima cu esecul, ultima faza a meciului aducand infrangerea echipei lui Radu Voina.

Marcatoarele Romaniei in meciul cu Spania: Amariei (6 goluri), Maier, Neagu (5), Stanca (3), Vadineanu, Lecusanu, Nechita (2).

Cea mai buna marcatoare a ibericelor si totodata golgetera meciului a fost Marta Mangue, cu 8 reusite din 13 aruncari.

Portarita Paula Ungureanu a avut un procentaj de 38 la suta, aparand 15 din cele 40 de aruncari. Florentina Stanciu a intrat intre buturi la o aruncare de la 7 metri pe care a reusit sa o apere.

Clasament Grupa Principala II: 1.Spania (7 puncte), 2.Norvegia (6 puncte), 3.Coreea de Sud (5 puncte), 4.Romania (4 puncte), 5.Ungaria (2 puncte), 6.China (0 puncte).

Coreea de Sud este urmatoarea adversara a Romaniei, marti, incepand cu ora 15:15

Onlinesport: Dumitru Stircu



Cosmarul iberic se repeta: Romania rateaza semifinalele