Handbal

Laurentiu Toma, pe locul trei in topul golgheterilor din Liga Campionilor

Laurentiu Toma, handbalistul echipei HCM Constanta, va incheia anul 2009 pe locul trei in clasamentul golgheterilor grupelor Ligii Campionilor, faza a competitiei care se va relua in luna februarie 2010.

Topul Ligii Campionilor la masculin este condus de Kiril Lzarov (HC Zagreb), cu 49 de goluri, urmat de Rastko Stoijkovici (KS Vive Targi Kielce), cu 43 de reusite, si de Laurentiu Toma, extrema dreapta de la HCM Constanta, cu 41 de goluri.

Dupa sase etape jucate in grupa A, HCM Constanta ocupa locul patru, cu 6 puncte, avand programata urmatoarea disputa in deplasare, cu formatia franceza Montpellier HB (10 puncte), in 14 februarie 2010.

La feminin, topul celor mai bune marcatoare este condus de Andreja Penezici (Podravka Koprivnica), cu 32 de goluri. Primele doua handbaliste romane, de la Oltchim Ramnicu Valcea, care puncteaza in acest top sunt interul Cristina Neagu, locul 17, cu 20 de goluri, si extrema Ramona Maier, locul 28, cu 19 goluri. Dupa patru etape disputate in grupa C, Oltchim este liderul grupei, cu 6 puncte, urmand a relua meciurile in 10 ianuarie 2010, pe teren propriu, cu ibericele de la SD Itxako.

Singura reprezentata a handbalului romanesc lider in topurile marcatorilor este interul Melinda Geiger (Stiinta HCM Baia Mare), in clasamentul Cupei EHF, cu 41 de goluri marcate in patru partide.

Stiinta HCM Baia Mare este calificata in optimile Cupei EHF, in care va juca cu SPR Lublin, in dubla mansa eliminatorie, programata in 6-7 februarie, in deplasare, si in 13-14 februarie 2010, pe teren propriu.

Mediafax



Laurentiu Toma, pe locul trei in topul golgheterilor din Liga Campionilor