Handbal

Marian Cozma a murit injunghiat in Ungaria

Marian Cozma, fostul pivot al echipei nationale de handbal a Romaniei, a fost injunghiat mortal in inima de niste tigani, intr-o discoteca din Ungaria, in noaptea de sambata spre duminica. El s-a stins din viata la ora 5, la aproape doua ore dupa ce fusese ranit grav.
Cazul Cozma pe scurt (toate stirile sunt pe sectiunea Handbal a siteului):
  • Cozma si doi colegi ai lor au fost taiati cutitul de tigani, romanul incetand din viata la spital. Ei sarbatoreau nasterea copilului unui coleg de echipa. Incidentul s-a petrecut la ora 3:00, in noaptea de sambata spre duminica
  • Camerele video au filmat incidentul. Pentru moment nu a fost prins nici un suspect
  • Cozma a murit in bratele colegului sau Ferenc Ilyes, duminica, in jurul orei 5:00 dimineata. Ceilalti doi colegi raniti au scapat, unul cu un rinichi extirpat, iar altul iesind din coma la spital
  • Sute de oameni i-au adus lui Cozma un omagiu la Vezsprem, el fiind foarte iubit pe plan local
  • Zeci de oameni implicati in handbal si in sport i-au adus un omagiu lui Cozma
  • Cititorii nostri i-au adus lui Cozma un ultim cuvand pe Forumul Onlinesport.ro
  • Este posibil ca Marian Cozma sa fi fost confundat si omorat de tigani din razbunare, din greseala
  • Parintii lui Cozma au vorbit distrusi despre moartea fiului lor
  • Politia ungara a dat publicitatii detalii si imagini cu doi suspecti. Unul a fost prins duminica seara
  • Cozma mai fusese injunghiat tot de tigani, in Bucuresti, dar scapase miraculos cu viatasi farasechele.
  • Avea 26 de ani, se transferase in Ungaria in 2006. Era unul dintre cei mai valorosi handbalisti romani si unul dintre cei mai buni pivoti din lume.

Cozma se afla alaturi de doi colegi de la Veszprem, echipa sa din Ungaria, intr-un club de noapte, acolo unde unul dintre handbalisti serba ziua de nastere a copilului.

„La cinci dimineata m-a sunat un coleg de-al lui Marian si mi-a dat vestea. Erau mai multi handbalisti in bar. Sarbatoreau faptul ca unuia dintre ei ii nascuse sotia. Dupa ce au stat in discoteca, s-au mutat cu totii intr-o carciuma. Aici se afla si un grup de tigani, care venisera cu gandul sa faca scandal. Tiganii s-au uitat urat la ei inca de la inceput. Marian a iesit in evidenta pentru ca era cel mai inalt dintre toti si, cand a mers la toaleta, l-au asteptat si l-au scos afara din local. Erau vreo patru- cinci indivizi. L-au injunghiat in inima si, dupa ce Marian a cazut, i-au mai dat si niste picioare. Toti atacatorii aveau cutite la ei si unul ar fi scos chiar si un pistol, cand Marian era intr-o balta de sange. Incidentul a fost filmat de camerele de supraveghere. Au incercat sa-l resusciteze, dar n-au putut“, a dezvaluit internationalul Vali Ghionea, legitimat si el in Ungaria, la formatia Pick Szeged.

Grupul a intrat in discutii aprinse cu mai multi rromi, iar acestia nu au stat mult la masa argumentelor. Au scos cutitele si i-au atacat pe sportivi. Cozma a fost lovit in inima si a incetat din viata in spital, dupa doua ore de chin.

Cei doi colegi ai sai au fost de asemenea raniti si se afla in stare grava internati in spital. Unuia i s-a extirpat un rinichi, iar altul a iesit din coma dupa internare.

Agresorii de etnie rroma, cu care intrasera in conflict cei trei sportivi, nu au fost gasiti, conform unui anunt al Politiei din tara vecina, nu au fost gasiti.

Marian Cozma ar fi implinit 27 de ani la 8 septembrie. Era cunoscut in lumea handbalului sub numele de "Pasarila", datorita inaltimii sale impresionante, 2,10 m. Pivotul a participat si la Campionatul Mondial din Croatia, de la inceputul acestui an, dar la finalul competitiei a anuntat ca nu va mai evolua pentru echipa nationala.

In urma cu patru ani, Marian Cozma a mai fost implicat intr-un astfel de scandal, dar atunci a scapat in viata dupa ce a fost injunghiat. "Era tot intr-o sambata noapte. Parca e predestinat pentru intamplari nefericite! S-a luat cineva pe strada de el, a raspuns, iar in fuga a fost injunghiat de acel personaj. Intr-o luna si jumatate a revenit cu forte si mai mari", a explicat Marcel Popescu.

Marian Cozma a inceput handbalul la Dinamo, iar presedintele clubului sportiv si-a manifestat regretul fata de aceasta veste tragica. "Am tot sperat sa nu fie adevarat. Marian a fost un baiat exceptional, de caracter. Este incredibil ce s-a intamplat", a declarat Popescu la Antena 3.

Se retrasese de la echipa nationala

Pe data de 31 ianuarie 2009, l Marian Cozma declara nu mai vrea sa joace la nationala sub comanda lui Aihan Omer. Jucatorul lui Veszprem i-a anuntat pe oficialii Federatiei Nationale de Handbal (FRH) ca se retrage de la echipa nationala.

„Este adevarat. Am fost la federatie cu o problema personala. Un aspect care m-a deranjat in timpul Mondialului. Nu vreau sa spun mai multe deocamdata”, a spus Cozma.

Evolutiile lui Marian Cozma la meciurile din grupa A:

Romania - Franta 21-31 / Cozma nu a jucat niciun minut

Romania - Ungaria 27-30 / Cozma a intrat pe final si a inscris un singur gol

Romania - Argentina 30-26 / Cozma a jucat putin si nu a inscris niciun gol

Romania - Australia 40-20 / Cozma a inscris 10 goluri

Romania - Slovacia 23-28/ Cozma a jucat cateva minute si nu a inscris niciun gol

Onlinesport


Marian Cozma a murit injunghiat in Ungaria