Handbal

Romania a depasit Franta in turneul de la Albertville

Nationala de handbal feminin a Romaniei a invins, joi, cu scorul de 23-22 (8-10), reprezentativa similara a Frantei, in primul meci amical, din cele trei programate, la turneul de la Albertville.

Scorul a fost deschis abia in minutul patru, de Carmen Amariei, dupa cate doua atacuri ratate de fiecare echipa. Doua minute mai tarziu, portarul Luminita Hutupan-Dinu a avut patru interventii reusite, dar gazdele au preluat conducerea, 2-1, dupa un gol pe contraatac al lui Tervel.

Pana la mijlocul reprizei, ofensiva Romaniei nu a functionat asa cum ar fi dorit antrenorii Tadici-Musi, tricolorele marcand doar de doua ori (5-2, min. 14). Time-out-ul cerut de tehnicienii romani nu si-a facut efectul, sincopele continuand in atac, dar acelasi rezultat au avut si incursiunile Frantei, actiunile nereusite ale celor doua echipe punand in valoare portarii Valerie Nicholas si Luminita Hutupan-Dinu.

Inainte cu 10 minute de pauza, Franta s-a detasat la 8-4, dar Romania a reusit sa mai recupereze din handicap pana in minutul 30 (10-8), incheind totusi prima runda cu un joc presarat de greseli tehnice. Centrul Ani-Senocico a fost singura jucatoare din echipa Romaniei, cu procentaj de suta la suta, gratie celor trei aruncari marcate de la 7 metri.

La reluare, Romania a reusit sa se apropie la un gol, 12-11 (min. 36), jucatoarele fiind mult mai montate. Doua minute mai tarziu, Stanca a stabilit egalitatea, 13-13, iar Amariei a marcat pe contraatac, pentru 14-13, dupa ce reusise o interceptie in aparare. Partida a continuat cap la cap, dar cu Franta alergand dupa egalare mai tot timpul.

In minutul 44, echipa Romaniei a reusit pentru prima data o detasare la trei goluri, 18-15, dar Franta a reusit sa egaleze cu sapte minute inainte de final, 20-20, dar si sa preia conducerea, 21-20, un minut mai tarziu. Elisei-Ardean a readus egalitatea pe tabela, 21-21 (min. 56), dar finalul partidei a fost plin de ratari in ambele tabere. Pana la urma, Romania a castigat, dupa un gol de la 7 metri al lui Elisei-Ardean, 22-21, o interventie salvatoare a portarului Pislaru, si o noua reusita a extremei stanga, pentru scorul final 23-22.

Marcatoarele Romaniei au fost: Ani-Senocico 6, Elisei-Ardean 5, Stanca 4, Amariei 3, Maier si Bradeanu, cate 2, Neagu 1.

Din tabara Frantei s-au remarcat Herbrecht, cu 7 reusite, si Lacrabere, cu 4.

Cele doua echipe se vor intalni si in grupa A, la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Tot joi, nationala Rusiei a invins la scor, Brazilia, la Albertville, cu 36-22.

Urmatoarele doua partide ale Romaniei sunt programate vineri, de la ora 19.00, cu campioana mondiala Rusia, si cu Brazilia, sambata, de la ora 15.00.

Dupa disputarea ultimelor teste in Franta, tricolorele revin in Romania, plecarea spre Jocurile Olimpice de la Beijing fiind programata pentru 1 august.

Mediafax



Romania a depasit Franta in turneul de la Albertville