Handbal

Ivica Rimanici vrea Liga Campionilor cu Oltchim

Tehnicianul croat Ivica Rimanici, care a semnat un contract pe trei sezoane cu gruparea Oltchim Ramnicu Valcea, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca vrea ca noua sa echipa sa castige Liga Campionilor in cel mult trei ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Stiu care sunt obiectivele, castigarea competitiilor interne si atingerea semifinalelor Ligii Campionilor in primul sezon. Sunt obiective realiste. In cel mult trei ani vreau sa castigam Liga Campionilor. Unul din primele obiective este gasirea unei handbaliste de valoare care sa o poata suplini pe Ionela Galca, unul din cei mai buni pivoti din lume", a spus Rimanici.

Ivica Rimanici a precizat ca ar accepta si o eventuala provocare la echipa nationala: "Stiu ca de obicei antrenorul de la Oltchim este si la nationala Romaniei. Normal ca m-ar tenta. Am obtinut medalia de bronz mondiala cu Austria asa ca de ce nu ar veni eventuale rezultate si la echipa Romaniei?".

Antrenorul croat este multumit de rezultatul tragerii la sorti a grupelor Ligii Campionilor si crede ca Oltchim are sanse mari de calificare. "Nu ne intereseaza neaparat sa castigam grupa, trebuie sa ne califaicam. Trebuie sa gestionam foarte bine primul meci, cel cu Larvik de rezultatul lui conteaza in mare masura soarta noastra in grupa", a explicat el.

Ivica Rimanici il va avea ca secund la Oltchim pe Aurelian Rosca, ultima data secundul Marianei Tarca la Rulmentul Brasov.

Presedintele clubului Oltchim, Ioan Gavrilescu, a declarat ca regreta ca aducerea lui Riminici nu s-a facut mai devreme. "Daca faceam schimbarea mai devreme, Ionela Galca era si acum la Oltchim. Sunt suta la suta convin de acest lucru. Cand fac aceasta afirmatie ma bazez pe declaratiile fetei de la plecare dar acum este tarziu…", a spus Gavrilescu.

El a explicat si cum s-a ajuns la semnarea contractului cu Rimanici: "Noi am avut si alte doua variante (n.r. - Herbert Muller si Peter Kovacs), dar ambele au picat. I-am propus domnului Rimanici un contract valabil pe doua sezoane, asa cum eram obisnuiti. Domnia sa mi-a spus ca are un plan pe trei ani. Normal ca am fost bucuros si am acceptat imediat. Este un om de caracter o sa vedeti acest lucru pe parcurs. In concluzie eu cred ca schimbarea care s-a facut in aceasta vara la Oltchim este un pas mare inainte".

Mediafax



Ivica Rimanici vrea Liga Campionilor cu Oltchim