Handbal

Aihan Omer: "La Mondiale vom face o figura frumoasa"

Nationala masculina de handbal a Romaniei a revenit dupa 13 ani in elita mondiala, calificandu-se la turneul final al Campionatului Mondial din Croatia. Iata mai jos declaratiile selectionerului Aihan Omer si ale jucatorilor Marius Stavrositu si Rudi Stanescu, acordate la microfonul postului Sport.ro imediat dupa succesul cu Muntenegru.

Aihan Omer (selectioner Romania): “Sunt foarte fericit, jucatorii au jucat foarte bine, public a fost extraordinar. Nu am cuvinte. N-am crezut niciodata ca vom pierde calificarea. Ar fi o greseala sa spun ca un anumit jucator a fost cel mai bun si a castigat meciul. Fiecare a contribuit in felul sau si aceasta a contat, ca ne-am dorit mai mult victoria. Cred ca in final a contat si pregatirea fizica. Suntem bucurosi si vrem sa sarbatorim cum se cuvine. La Mondiale vom face o figura frumoasa, dar in mod cert nu vom face Romania de ras”

Marius Stavrositu: “Este cel mai frumos lucru care mi s-a intamplat, nu se poate compara cu niciun alt meci castigat in campionat sau Champions League. Consider ca aceasta calificare am realizat-o prin experienta acumulata in fiecare an. In handbal nu mai exista diferente mari intre echipe si cred ca aceasta calificare am obtinut-o in Muntenegru, unde am pierdut doar la patru goluri. Avem capacitatea de a lupta pana la sfarsit si munca in echipa cred ca ne caracterizata”.

Rudi Stanescu: “Un meci foarte greu. Nu ne asteptam la o replica atat de puternica, dar ne-am dorit foarte mult victoria si calificarea si in final am obtinut-o cu greu. Nu banii au fost motivatia noastra principala, ci Campionatul Mondial, unde in afara de Paraianu si Iacob nu a mai participat niciunul dintre noi”.

Onlinesport



Aihan Omer: "La Mondiale vom face o figura frumoasa"