Handbal

Romania pierde cu Ungaria la Mondiale

Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a pierdut primul meci la Campionatul Mondial, fiind intrecuta de Ungaria, cu 34-31, dupa ce a condus in prima parte cu sase goluri diferenta. Pentru Romania urmeaza ultimul meci din grupa, marti in compania Germaniei.

Lidera a grupei a doua principala de la Campionatul Mondial, echipa nationala a Romaniei a dominat prima parte a jocului cu Ungaria de la Dijon, conducand inca din minutul sase cu 4-2, dupa dublele reusite de Valeria Motogna si Steluta Luca. Romania si-a marit avantajul la trei goluri (6-3), dar Ungaria a dat primele semne ca se afla in meci, avand puterea sa revina la 6-5 (min.11).

Atacul tricolorelor a functionat foarte bine in prima parte, jucatoarele pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi distantandu-se la cinci goluri (12-7) in minutul 20. Peste alte trei minute tabela arata un confortabil 14-8 in favoarea nationalei Romaniei, aceasta fiind cea mai mare diferenta reusita de echipa noastra in jocul cu Ungaria.

Finalul primei reprize le-a apartinut jucatoarelor din Ungaria care au dominat jocul prin paradele Katalinei Palinger si aruncarile imparabile ale purtatoarei tricoului cu numarul 17, Timea Toth, golgetera intalnirii. Mai intai a fost 14-10 pentru Romania, in minutul 25, pentru ca la pauza tabela sa indice un 16-13 ce anunta o parte secunda echilibrata.

Nu a fost cazul pentru asa ceva, ineficienta Romaniei din faza defensiva si lipsa concentrarii din atac propulsand Ungaria la controlul intalnirii. Timea Toth si Anita Gorbicz au intors pe toate fetele defensiva Romaniei, Ungaria egaland la 19 in minutul 39, pentru a prelua pentru prima data conducerea in minutul 40 (20-19).

Romania nu si-a gasit ritmul pana la final, parand ca fie nu poate mai mult, fie nu vrea sa forteze prea tare in perspectiva ultimului joc din grupa cu Germania, astfel ca Ungaria s-a impus cu 34-31, pe fondul unui joc slab realizat de echipa noastra in partea secunda. De notat ca in minutul 52 Romania reusise sa se apropie la un singur gol diferenta (27-28), dar Ramona Maier a ratat un contraatac, pentru ca la poarta cealalata Verten sa puncteze decisiv.

In urma acestui rezultat Ungaria a egalat Romania in clasament, ambele echipe avand cate sase puncte, ultimele jocuri din grupa urmand a definitiva ierarhia in perspectiva programului din sferturi.

Romania intalneste marti Germania, cu incepere de la ora 19:30, intr-o partida ce va putea fi urmarita de asemenea in direct pe Onlinesport.ro.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Romania pierde cu Ungaria la Mondiale