Golf

Golful mondial are un nou lider in persoana lui Rory McIlroy

Nord-irlandezul Rory McIlroy a cucerit, duminica, titlul la Clasicul Honda din Palm Beach, Florida, succes care l-a propulsat pe tanarul jucator pe primul loc in ierarhia mondiala. McIlroy devine astfel al 16-lea jucator din istorie care conduce in clasamentul mondial, de unde l-a detronat pe englezul Luke Donald.
McIlroy a incheiat turneul la 12 sub par cu doua lovituri in fata americanului Tiger Woods. Fostul lider al ierarhiei mondiale a reusit cel mai bun rezultat in runda finala de duminica, atunci cand a acoperit traseul din Palm Beach cu 62 de lovituri (8 sub par).

Niciodata in cariera lui de pana acum Woods nu a incheiat un turneu cu 62 de lovituri pentru ca nu a avut niciodata motiv sa traga tare pentru a recupera. De cele mai multe ori Woods se afla in postura liderului, iar ceilalti urmaritori trebuiau sa joace la limita pentru a-l ajunge din urma.

Pentru Woods este cel mai bun rezultat al sezonului, dupa ce in ianuarie a incheiat la egalitate pe locul trei turneul European Tour din Abu Dhabi.

In ceea ce-l priveste pe McIlroy, acesta s-a aflat in permanenta in partea superioara a ierarhiei Clasicului Honda, reusind doua runde de 66 de lovituri, o alta de 67, pentru ca ziua finala sa o incheie la 69 (1 sub par).

La egalitate cu Woods pe doi a terminat Tom Gills, in timp ce englezul Lee Westwood s-a clasat pe patru la 8 sub par.

In varsta de doar 22 de ani, McIlroy se numara printre cei mai tineri lideri mondiali din istoria golfului.

Palmaresul jucatorului nascut in Hollywood-ul nord-irlandez cuprinde o victorie la US Open in 2011, alte doua victorii in PGA Tour printre care si aceasta de ala Clasicul Honda, precum si alte doua reusite in European Tour la Clasicului Desertului din Dubai (2009 -  prima victorie a carierei) si Openul UBS din Hong Kong.(2011).

Cei mai tineri jucatori ajunsi lideri ai ierarhiei mondiale:

Tiger Woods la 21 de ani in 1997

Rory McIlroy la 22 de ani in 2012

Martin Kaymer la 26 de ani in 2011

David Duval la 27 de ani in 1999

Ernie Els la 27 de ani in 1997

Bernhard Langer la 28 de ani in 1986

Seve Ballesteros la 29 de ani in 1986

Cele mai multe saptamani petrecute in fruntea clasamentului mondial:

Tiger Woods - 623

Greg Norman - 331

Nick Faldo - 97

Seve Ballesteros - 61

Ian Woosnam - 50

Onlinesport


Golful mondial are un nou lider in persoana lui Rory McIlroy