Golf

Tiger Woods a incheiat in anonimat Farmers Insurance Open

Zilele de glorie sunt amintiri frumoase pentru Tiger Woods, fostul lider al clasamentului mondial profesionist terminand pe un modest loc 44 turneul Farmers Insurance Open desfasurat pe traseul Torrey Pines de langa San Diego, California.
Woods a inceput competitia cu un promitator 69, trei sub par, rezultatul fiind repetat in ziua secunda. Campionul american a mers din rau in mai rau in urmatoarele doua runde, pe care le-a terminat la 74, respectiv 75.

In final doar locul 44 pentru Woods, care s-a impus de sase ori in ultimii 13 ani la Farmers Insurance Open.

De aceasta gloria i-a apartinut lui Bubba Watson, un american de 32 ani cu un fizic deloc impunator, dar care a impresionat cu forta si lungimea loviturilor sale de drive.

Watson a evoluat intr-o grupa selecta alaturi de venezueleanul Jhonathan Vegas, invingatorul de la Bob Hope Classic, si de Anthony Kim, fiind in permanenta obligat sa evolueze la cel mai inalt nivel.

Si Watson a acceptat provocarea, instalandu-se la sefia clasamentului intermediar imediat dupa cupa a 3-a, pentru a ramane in frunte pana la final.

Pana la urma a fost o lupta in trei pentru victorie, Vegas si Phil Mickelson fiind principalii pretendenti la obtinerea premiului de un milion de dolari si a celor 500 de puncte FedEx puse in joc.

Watson a gestionat ideal situatia dificila de la cupa a 17-a, cand a salvat in extremis parul, pentru ca la 18-a sa realizeze birdie-ul victorios. Vegas a trimis in apa cu a doua lovitura la ultima cupa, coborand la 13 sub par pentru a fi la egalitate cu americanul Dustin Johnson.

Ultimul cuvant i-a apartinut lui Phil Mickelson, numarul cinci mondial cautand prima victorie dupa cea obtinuta in aprilie 2010 la Masters. 'Stangaciul' s-a apropiat la o singura lovitura de Watson cu un birdie la a 17-a, dar nu a mai avut replica la ultima cupa, desi a incercat un eagle imposibil.

In final doar locul doi pentru Mickelson, care si-a trecut in cont 626.400 de dolari si 300 de puncte FedEx.

Clasamentul Cupei FedEx, ierarhia pe puncte a circuitului PGA Tour, are un nou lider in persoana debutantului Jhonathan Vegas, care dupa trei turnee jucate a adunat un total de 672 de puncte. Urmeaza Bubba Watson, cu 545 puncte, Jonathan Byrd (534 puncte), Mark Wilson (508 puncte) si Bill Haas (403 puncte). Tiger Woods ocupa locul 121 in aceasta ierarhie.

Circuitul PGA Tour se muta in aceasta saptamana in Arizona pentru Waste Management Phoenix Open, turneu dotat cu premii totale in valoare de 6 milioane de dolari, unde americanul Hunter Mahan este detinator al titlului.

Paul Casey, primul campion din Bahrain

Englezul Paul Casey a castigat, duminica, prima editie a Openului de Golf din Bahrain, turneu de 1.7 milioane de euro inscris in circuitul European Tour.

Intrat in competitie din postura numarului noua mondial, Casey s-a impus cu un avans de o lovitura in fata spaniolului Miguel Angel Jimenez si a suedezului Peter Hanson. Acesta din urma a ratat la ultima cupa sansa unui playoff.

In varsta de 33 ani, Paul Casey a devenit astfel primul campion al Volvo Golf Champions din Bahrain, rezultat care ii aduce englezului originar din Cheltenham a 12-a victorie profesionista si prima dupa o pauza de 20 de luni. Ultima izbanda a numarului noua mondial data din 24 mai 2009, cand a castigat BMW PGA Championship.

Pe langa premiul de 283.329 de euro si trofeul oferit de gazdele din Bahrain, Casey va urca trei locuri in ierarhia mondiala, urmand ca la inceputul lunii februarie sa ocupe pozitia a sasea. Ar fi putut ajunge chiar pe cinci, daca americanul Phil Mickelson ar fi terminat mai jos de locul secund la Farmers Insurance Open.

Circuitul European Tour ramane pentru inca o saptamana in zona Golfului, intre 3 si 6 februarie fiind programat turneul Qatar Masters de la Doha, unde vor participa primii doi jucatori ai clasamentului mondial, englezul Lee Westwood si germanul Martin Kaymer.

Onlinesport



Tiger Woods a incheiat in anonimat Farmers Insurance Open