Golf

Andersson Hed invingator in Openul Italiei

Jucatorul suedez Fredrik Andersson Hed a castigat, duminica, editia din acest an a Openului Italiei, turneu de 1.3 milioane de euro din cadrul circuitului European Tour.
Lider dupa trei runde cu un avans de sase lovituri in fata spaniolului Miguel Angel Jimenez, impunatorul jucator suedez a gestionat bine jocul si, in pofida unui 73 in ultima runda, a reusit sa termine la 16 sub par.

Dupa o runda de 68, englezul David Horsey a incheiat pe pozitia secunda, la 14 sub par, dupa ce la cupa a 13-a reusise sa-l egaleze pe Andersson Hed. Au urmat doua bogey, la a 14-a si a 18-a, tanarul englez coborand pe doi.

Pe trei au incheiat la egalitate Peter Gustafsson din Suedia si Nicolas Colsaerts (Belgia), ambii la 12 sub par, cu mentiunea ca jucatorul scandinav a reusit o runda finala de 66 lovituri (-6).

Ibericul Miguel Angel Jimenez a ratat sansa de a-si trece in cont un nou titlu in European Tour, terminand la 7 sub par, dupa 73 in runda finala, in timp ce tanarul debutant italian Matteo Manassero a finalizat concursul la 5 sub par.

Pentru succesul de la Torino in contul lui Andersson Hed vor intra 216.660 euro, in timp ce Horsey va primi 'doar' 144.440 de euro.

Circuitul European Tour programeaza saptamana viitoare, in intervalul 13-16 mai, turneul Iberdola Open Cala Millor Mallorca, dotat cu premii totale de 800.000 euro.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Andersson Hed invingator in Openul Italiei