Golf

Jaidee la conducerea Openului Chinei dupa prima runda

Thailandezul Tongchai Jaidee se afla in fruntea ierarhiei Openului Chinei dupa prima runda, numarul 48 mondial avand un avans de doua lovituri in fata unui grup de trei jucatori. A 16-a editie a Openului Chinei a debutat, joi, in conditii meteo dificile, la ora pranzului jucatorii fiind intampinati de o temperatura scazuta, in termometre nefiind mai mult de 10-11 grade Celsius.
Absent de la Masters din cauza unei accidentari la umar, Jaidee a avut un parcurs curat, fara niciun bogey, cu sase birdies si un eagle la cupa a 14-a.

La doaua lovituri in spatele thailandezului s-au plasat ibericul Pablo Larrazabal, primul lider al turneului, chinezul Liang Wen-Chong si galezul Jamie Donaldson.

Urmeaza pe pozitia a treia un grup format din cinci jucatori, toti la 5 sub par, printre acestia numarandu-se si capitanul de Cupa Ryder a Statelor Unite, Corey Pavin.

Fost castigator al US Openului in 1995 si ocupant al locului cinci in clasamentul mondial, Pavin a incheiat ziua de joi cu 67 lovituri, la trei in urma lui Jaidee.

Revenit in circuit dupa o absenta insemnata, scotianul Colin Montgomerie a incheiat ziua cu 72 pe par, avand o evolutie oscilanta, cu sase birdies, doua eagles, dar si doua double-bogey.

Debutant in circuitul European Tour la doar 14 ani, chinezul Jin Zhang a incheiat ziua la unu peste par (+1), dupa doua birdies si trei bogeys.

Editia 2010 a Openului Chinei se desfasoara pe terenul Suzhou Jinji Lake Golf Club pe un traseu in lungime de 6701 metri cu parul stabilit la 72.

Premiile totale puse in joc insumeaza 2.5 milioane dolari.

Onlinesport


Jaidee la conducerea Openului Chinei dupa prima runda