Golf

Columbianul Villegas a castigat Clasicul Honda

Jucatorul columbian Camillo Villegas si-a trecut in palmares, duminica, al treilea titlu in PGA TOUR, dupa ce s-a impus cu un avans de cinci lovituri in Clasicul Honda, turneu dotat cu premii totale in valoare de 5.6 milioane dolari.
Villegas a terminat la 13 sub par, dupa ce a stabilit, cu 267 lovituri, un nou record pe traseul de 72 cupe de la PGA National din Palm Beach Gardens, Florida.

Columbianul a reusit sa castige turneul cu patru lovituri mai putin fata de Y.E.Yang, invingatorul din urma cu un an.

Runda finala a inceput cu Villegas avand un avans de doua lovituri in fata fijianului Vijay Singh, dar trei birdie consecutive la cupele 8, 9 si 10 l-au propulsat pe colmbian in pozitia de lider detasat.

Anthony Kim a urcat patru pozitii la finalul rundei a patra, terminand turneul pe locul secund, la 8 sub par, dupa un total de 272 lovituri.

Englezul Justin Rose a fost al treilea, la 7 sub par, dupa o urcare de 20 de pozitii. Rose a incheiat runda finala la 64, avand cel mai bun parcurs dintre toti competitorii.

Paul Casey si Vijay Singh au incheiat la egalitate in pozitia a patra, cei doi oprindu-se la 6 sub par. Englezul Casey a incheiat runda a patra cu 67 lovituri, in timp ce Singh a pierdut doua locuri dupa ce a executat 72 lovituri.

La cei 28 ani ai sai, Camillo Villegas este doar al patrulea jucator din circuitul PGA TOUR care a obtinut cel putin trei titluri, pe aceasta lista mai aflandu-se Adam Scott (6 titluri), Dustin Johnson si Sean O'Hair (fiecare cu 3 titluri).

Pentru victoria obtinuta in Clasicul Honda, Camilo Villegas va fi recompensat cu 1.008.000 dolari si 500 puncte in Cupa FedEx, unde a urcat pe locul trei, la doar 26 puncte in spatele liderului Dustin Johnson.

Altfel, sud-coreeanul Seung-yul Noh a castigat, duminica, Openul Malaysiei de la Kuala Lumpur, turneu din cadrul circuitului European Tour, cu 14 lovituri sub par.

La doar 18 ani si 281 zile, Noh a doborat cu noua zile recordul pentru cel mai tanar jucator care obtine o victorie profesionista, stabilit in 1971 de Dale Hayes.

Pe locul secund la Kuala Lumpur a incheiat un alt sud-coreean, K.J.Choi, care a incheiat la 13 sub par, pierzand sefia la penultima cupa in urma unui bogey.

Onlinesport: Dumitru Stircu
credit foto: via Flickr


Columbianul Villegas a castigat Clasicul Honda