Golf

Primul titlu pentru Andrew Dodt in PGA European Tour

Jucatorul australian Andrew Dodt, 24 ani, a castigat, duminica, primul sau titlu din cariera in circuitul profesionist European Tour, impunandu-se la Avantha Masters, turneu desfasurat pe terenul DLF Golf & Country Club din New Delhi (India).
La egalitate cu englezul Richard Finch inaintea ultimei cupe a traseului, Dodt a reusit un birdie la a 18-a, urcand la -14 dupa o ultima runda incheiata cu 68 lovituri.

Clasat pe locul 195 in ierarhia mondiala data publicitatii la 7 februarie, Andrew Dodt a reusit la Avantha Masters cel mai bun rezultat din cariera profesionista, dupa ce in 2009 a incheiat pe locul 9 la Barclays Singapore Open.

Pentru victoria de la Avantha Masters in contul lui Dodt vor intra 250.000 euro, in timp ce al doilea clasat, Finch, va fi recompensat cu 166.660 euro.

Desi a acoperit runda a patra cu un total de 66 lovituri, englezul Richard Finch s-a multumit in final cu pozitia secunda, terminand cu 13 lovituri sub par.

Pe locul al treilea au incheiat, la egalitate, patru jucatori, scotianul David Drysdale, englezii Richard Bland si Barry Lane, precum si japonezul Tetsuji Hirotsuka, terminand competitia la -12.

Bland a ratat la ultima cupa sansa de a-l egala pe Dodt, dupa ce a iesit mult in afara traseului ideal cu prima lovitura de distanta. In cele din urma englezul a incheiat cu un bogey, ratand astfel si locul secund in ierarhia finala.

De un final nesperat de slab a avut parte si favoritul publicului local, indianul Rahil Gangjee, acesta terminand la 9 sub par, dupa ce la jumatatea rundei a patra se afla in frunte, la -13.

Dupa ce a salvat in extremis parul la cupele 12 si 13, Gangjee a avut nu mai putin de patru bogey la ultimele cinci cupe jucate, clasandu-se in final pe locul 14, dupa o runda finala de 74 lovituri.

Saptamana viitoare jucatorii din PGA European Tour si PGA Tour vor participa la Accenture Match Play Championship, primul din cele patru campionate mondiale de golf programate in acest sezon.

Onlinesport


Primul titlu pentru Andrew Dodt in PGA European Tour