Gimnastica

Aur mondial pentru Romania la barna

Gimnasta romanca, Ana Porgras, a cucerit medalia de aur in finala de la barna la campionatele mondiale de la Rotterdam. Este prima medalie de aur cucerita de Romania la un campionat  mondial dupa noua ani de pauza.
Ultima campioana mondiala la gimnastica a Romaniei a fost Andreea Raducan, care in anul 2001 a urcat pe prima pozitie a podiumului la barna si la sol. Dupa noua ani de seceta o alta romanca urca pe cel mai inalt loc al podiumului de premiere la barna, Ana Porgras castigand duminica cea mai stralucitoare medalie.

Romanca a urcat a cincea pe "puntea suspinelor", fiind notata cu 15.266, nota care nu a mai putut fi depasita de urmatoarele gimnaste. Podiumul mondial de la barna a fost completat de americanca Rebecca Bross si chinezoaica Linlin Deng, ambele cu aceeasi nota, 15.266.

Rezultatele obtinute de delegatia României la CM de la Rotterdam, pâna în prezent: echipa feminina - locul 4 în finala, echipa masculina - nu s-a calificat în finala, Flavius Koczi - locul 16 în finala la individual-compus, Ana Porgras- locul 4 în finala la individual-compus si Raluca Haidu - locul 9 în finala la individual-compus, Flavius Koczi - locul 6 în finala la sol, Diana Chelaru - locul 7 în finala la sarituri, Ana Porgras- locul 5 în finala la paralele, Flavius Koczi - locul cinci în finala la sarituri, Ana Porgras- medalie de aur în finala la bârna.

Obiectivul la CM de al Rotterdam a fost obtinerea unei medalii si una-doua clasari pe locurile 4-6.

Ambele echipe ale României s-au calificat la CM din 2011, de la Tokyo, la care au acces primele 24 din calificari.

Onlinesport: Irina Maxim



Aur mondial pentru Romania la barna