Gimnastica

Marian Dragulescu, la 'Spitalul de nebuni'

Cu doar cateva luni inaintea Jocurilor Olimpice, gimnastul roman Marian Dragulescu este nevoit sa se trateze la Spitalul 9, numit si "Spitalul de nebuni", din cauza oficialilor de la FRG, care nu vor sa ii ofere 5.000 de euro pentru a urma un program de recuperare in Statele Unite ale Americii.
Multiplu campion mondial si european, Marian Dragulescu a suferit o accidentare in zona cervicala si are nevoie de un program de recuperare peste Ocean, care il costa aproximativ 5.000 de euro, dar cei de la Federatia Romana de Gimnastica nu vor sa ii ofere aceasta suma. Mai mult, presedintele FRG, Adrian Stoica, l-a trimis sa se trateze la Spitalul de nebuni.

"Sunt complet dezamagit. Federatia nu doreste sa imi dea 5.000 de euro. Oficialii m-au trimis la niste spitale din Bucuresti. Recent, am fost la spitalul noua, la ala de nebuni. Acolo am incaput pe mana a doi doctori. Popa Constantin si Medrea. Unul zicea ceva, altul altceva. Ca... sa vezi, ca nu e nimic, ca nu pare a fi... adica, nimic concret. Unul a zis ca am probleme cervicale, altul ca am probleme toracice, iar un altul ca am ceva in zona lombara. E o bataie de joc totala si asta in contextul in care se apropie Jocurile Olimpice. Mai e putin pana in vara. Nu mai pot merge in Statele Unite ale Americii, fiindca nu am acesti bani. Am adus atatea medalii Romaniei si asta e drept rasplata. Sa fiu trimis la spitalul de nebuni la tot felul de medici incompetenti", a povestit Dragulescu in Atac.

Marian dragulescu nu intelege de ce nu este ajutat si se gandeste chiar sa actioneze in instanta Federatia Romana de Gimnastica. "Ii dau in judecata, altfel vad ca nu se mai poate. Eu am asigurare medicala din partea sponsorului federatiei si mi se refuza tratamentul. in Romania, orice e posibil. Acum, ma plimb de la un spital la altul. Am fost la nebuni, urmeaza sa merg la Elias pentru o tomografie. Ce este stupid, si e stupid, e ca nimeni nu se incumeta sa semneze pe analizele medicale. Niciun doctor. Normal ar fi trebuit ca doctorii sa isi puna semnatura pe ceea ce fac. Sa se stie clar ce am, daca sunt bolnav sau nu, nu sa fiu plimbat cu presul. Nimeni nu isi asuma responsabilitatea semnaturi", a mai spus Dragulescu.

Salvarea gimanstului roman ar putea veni de la ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, acesta facand o promisiune in acest sens. "Daca se afla intr-o asemenea situatie, sa fie plimbat dintr-un loc in altul, il invit pe Marian cu mare drag la minister. Avand in vedere ca se apropie Jocurile Olimpice, Marian trebuie sa isi rezolve problemele medicale si sa aiba un diagnostic concret. Noi, la Institutul de Medicina Sportiva, ii vom pune la dispozitie toata aparatura necesara. E campionul nostru si reprezinta interesul Romaniei. Cand are timp, sa treaca pe la mine la minister", a promis Nicolaescu.

Onlinesport


Marian Dragulescu, la 'Spitalul de nebuni'