Turul Spaniei

Anton, noul lider al Vueltei dupa ofensiva din Andorra

Bascul Igor Anton a redevenit, miercuri, liderul Turului Spaniei si nu oricum, ci dupa o victorie obtinuta la Andorra, in prima etapa cu final la mare altitudine. Rutierul echipei Euskaltel are dupa 11 etape desfasurate un avans de 45 secunde in fata italianului Vincenzo Nibali.
Cronometrat in 5 ore, 25 secunde si 43 sutimi, Anton l-a devansat cu trei secunde pe conationalul sau Ezequel Mosquera (Xacobeo Galicia), podiumul fiind completat de un alt rutier iberic, Xavier Tondo (Cervelo), care a sosit cu o intarziere de 10 secunde.

Purtatorul tricoului rosu, Joaquim Rodriguez Oliver, a predat prima pozitie la general dupa doar o zi, rutierul formatiei ruse Katiusa sosind al 17-lea la Andorra, cu o intarziere de 59 secunde.

Rodriguez nu a reusit sa tina ritmul pe catarare cu grupul de frunte, alunecand astfel la general in pozitia a patra, la un minut si 17 secunde in urma lui Anton.

Liderul formatiei basce Euskaltel a dat un adevarat recital la Andorra, depasindu-si toti adversarii pe ultimii trei kilometri ai ascensiunii finale.

Rodriguez, Nibali si Mosquera au fost pe rand ajunsi din urma si depasiti de un Anton in zi de gratie, spaniolul revenind la conducerea cursei dupa ce pierduse, marti, tricoul rosu in urma unui sprint intermediar.

Anton detine dupa etapa a 11-a trei din cele patru tricouri distinctive, fiind lider la general, in clasamentul pe puncte si in cel al combinatei. Francezul David Moncoutie, sosit al optulea la Andorra, a reusit sa-si mentina prima pozitie in ierarhia cataratorilor.

Joi rutierii vor iesi din Andorra, revenind pe teritoriul spaniol pentru o etapa de 172.5 kilometri cu final pe plat la Lleida.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Anton, noul lider al Vueltei dupa ofensiva din Andorra