Turul Spaniei

Cancellara, primul lider al Turului Spaniei

Ciclistul elvetian Fabian Cancellara a demonstrat o data in plus, sambata, ca ramane unul dintre cei mai buni rutieri contracronometru din lume, dupa ce s-a impus in prima etapa a Turului Spaniei.
Desfasurata pe circuitul olandez de curse de la Assen, pe un traseu in lungime de 4.8 kilometri, prima etapa a Vueltei a fosta acoperita de rutierul echipei Saxo Bank cu timpul de 5 minute si 20 secunde.

Pe locul secund s-a clasat campionul Belgiei, Tom Boonen, echipierul de la Quick Step fiind inregistrat cu o intarziere de 9 secunde.

Americanul Tyler Farrar, invingator in aceasta vara in clasica de la Hamburg, a completat podiumul etapei, avand o intarziere de 12 secunde.

Revenit intr-un mare tur dupa suspendarea de doi ani dictata dupa Turul Frantei din 2007, kazahul Alexander Vinokourov de la Astana a incheiat cu al saptelea timp, la 18 secunde in spatele lui Cancellara, avand acelasi timp cu alti doi favoriti la victoria finala, Ivan Basso (Liquigas) si Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne).

Pentru Fabian Cancellara este a doua victorie intr-un mare tur in acest sezon, dupa succesul obtinut in prima etapa a Turului Frantei, cand 'ceasornicul' elvetian s-a impus pe strazile din Monte-Carlo. In palmaresul sezonului in dreptul lui Cancellara mai figureaza o victorie in Turul Californiei, alte doua reusite in Turul Elvetiei si succesul obtinut la Campionatul Elvetiei de contratimp.

Nu mai putin de 198 de ciclisti s-au aliniat la startul editiei a 64-a a Turului Spaniei, cursa iberica programand, duminica, o noua etapa pe pamant olandez, intre Assen si Emmen, pe o distanta de 203.7 kilometri.

Clasament etapa 1: Assen-Assen (4.8 km)

1º    CANCELLARA, Fabian     SUI    SAX    05:20
2º    BOONEN, Tom            BEL    QST       09
3º    FARRAR, Tyler          USA    GRM       12
4º    MOURIS, Jens           NED    VAC       14
5º    BENNATI, Daniele       ITA    LIQ       16
6º    KREUZIGER, Roman       CZE    LIQ       17
7º    VINOKOUROV, Alexander  KAZ    AST       18
8º    BASSO, Ivan            ITA    LIQ       18
9º    VALVERDE, Alejandro    ESP    GCE       18
10º   BODNAR, Maciej         POL    LIQ       19

Onlinesport


Cancellara, primul lider al Turului Spaniei