Turul Spaniei

Astana la putere in La Vuelta

Echipa Astana a preluat controlul Turului Spaniei dupa etapa a opta, disputata duminica intre Andorra si Pla de Beret pe distanta a 150 kilometri, americanul Levi Leiphiemer redevenind purtator al tricoului auriu, in timp ce pozitia secunda ii revine favoritului Alberto Contador la 21 de secunde. Mansa a fost castigata de francezul David Moncoutie de la Cofidis.

Component al unei evadari care s-a format la kilometrul 38 si din care au mai facut parte Sebastien Joly (Francaise des Jeux), Nikita Eskov (Tinkoff Credit Systems), Christophe Kern (Credit Agricole) si Juan Manuel Garate (Quick Step), francezul Moncoutie a reusit sa se mentinta de unul singur in frunte pana la final, trecandu-si in palmares cea dintai victorie de etapa din ultimii trei ani.

La final rutierul de la echipa Cofidis a fost cronometrat cu timpul de 4 ore, 24 de minute si 58 de secunde, in spatele sau incheind Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne), Alberto Contador si Igor Anton (Euskaltel), toti trei la o diferenta de 34 de secunde.

Turul Spaniei continua, luni, cu etapa a 9-a care va purta caravana ciclista intre localitatile Viella si Sabinanigo pe distanta a 200.8 kilometri, mansa avand un puternic profil valonat si patru catarari repertoriate de-a lungul traseului.

Clasamentul General dupa etapa a 8-a:

1 Levi Leipheimer (SUA) Astana                    28.20.03
2 Alberto Contador (Spa) Astana                       0.21
3 Alejandro Valverde (Spa) Caisse d'Epargne           0.49
4 Carlos Sastre (Spa) Team CSC - Saxo Bank            1.27
5 Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia             1.59
6 Igor Anton (Spa) Euskaltel - Euskadi                2.12
7 Daniel Moreno (Spa) Caisse d'Epargne                2.23
8 Jurgen Van Goolen (Bel) Team CSC - Saxo Bank        2.43
9 Robert Gesink (Ola) Rabobank                        3.11
10 Marzio Bruseghin (Ita) Lampre                      3.35

Onlinesport: Dumitru Stircu



Astana la putere in La Vuelta