Turul Frantei

Atac surpriza din partea lui Contador. Fratii Schleck in deriva

Spaniolul Alberto Contador nu a mai asteptat Alpii si a declansat un prim atac in fata fratilor Schleck pe o catarare de categoria a doua in conditii meteo infernale. Matematic, ibericul de la Saxo Bank a realizat o buna operatiune, recuperand peste un minut in fata lui Andy Schleck.
Etapa a 16-a, desfasurata intre Saint-Paul-Trois-Châteaux si Gap (162.5 km), a fost marcata in primii o suta de kilometri de numeroase atacuri si regrupari in fruntea cursei.

Evadarea zilei s-a format greu si in cele din urma zece rutieri au format grupul de frunte, printre evadati numarandu-se Perez Lezaun (EUS), Hushovd and Hesjedal (GRM), Grivko (AST), Boasson Hagen (SKY), Devenyns (QST), Roy (FDJ), Martin (THR), Ignatiev (KAT) si Marcato (VCD).

Rusul Igantiev s-a desprins pe Col de Mense (cat.2) in conditii atmosferice vitrege. Echipierul de la Katiusa a fost urmat pe catarare de canadianul Hesjedal, care a trecut primul in punctul de maxim.

Intarziat la patru minute dupa primele doua saptamani de cursa, spaniolul Alberto Contador a atacat pe catarare si la a doua incercare a izbutit sa se desprinda din grupul favoritilor.

Cadel Evans si Samuel Sanchez au fost singurii care au tinut ritmul cu triplul invingator al Marii Bucle, cei trei ajungand la sosire cu o intarziere de peste patru minute in urma invingatorului.

Evans i-a luat trei secunde lui Contador, dar spaniolul a castigat la randul sau 22 de secunde in fata tricoului galben Voeckler si a lui Frank Schleck.

Andy Schleck a pierdut un minut si sase secunde in fata unui Contado mai hotarat ca oricand sa revina in batalia pentru victoria finala, astfel ca ultima saptamana a Turului Frantei se anunta cu adevarat electrizanta.

Turul Frantei continua, miercuri, cu etapa a 17-a, o mansa de 179 kilometri intre Gap si Pinerolo. Rutierii vor avea de trecut cinci catarari, printre care si celebra Sestreiere la 2035 metri altitudine. Ultimii opt kilometri sunt in coborare dupa Cote de Pramartino, ascensiune de categoria a doua.

Onlinesport


Atac surpriza din partea lui Contador. Fratii Schleck in deriva