Turul Italiei

Tragedie in Il Giro. Weylandt si-a pierdut viata (update si adaugare video)

Rutierul belgian Wouter Weylandt  a suferit un grav accident in etapa a 3-a a Turului Italiei (Reggio Emilia - Rapallo), pierzandu-si cunostinta pe o zona de coborare din apropierea finalului. Moartea a fost instantanee, insa aproximativ 45 de minute medicii au incercat sa il resusciteze la locul accidentului. Inima rutierului a incetat sa mai bata si organizatorii au facut public decesului.  Onlinesport a transmis in direct tragicul eveniment, cu ochii pe televiziunea italiana RAI, acolo unde au venit si primele reactii (cititi filmul evenimentelor, cum au primit comentatorii de la RAI vestea groaznica in direct si cum s-a trait la noi pe site aceasta drama).


Ciclistul echipei Leopard-Trek a cazut pe coborarea ascensiunii Passo del Bocco, la 25 kilometri de sosire, in timp ce rula cu mare viteza si a suferit un grav traumatism cranio-cerebral.

In varsta de 26 de ani, el a lovit un zid si a pierdut controlul bicicletei din cauze care pe moment nu se cunosc. Cazatura i-a provocat, printre altele, o fractura la baza craniului. Doctorul Giovanni Tredici a fost insarcinat sa anunte decesul.

"Weylandt a fost victima unei cazaturi a carei reconstituire nu este pe moment clara. Cand am ajuns la locul accidentului era inconstient. Starea sa era compromisa, am incercat sa il reanimam timp de 40 de minute, insa nu a fost nimic de facut", a declarat acesta.

Un elicopter adus la fata locului pentru a-l transporta pe ciclist la cel mai apropiat spital nu a putut ateriza decat tarziu, din cauza conditiilor dificile ale terenului. In cele din urma, aparatul a reusit sa atinga pamantul la cateva sute de metri distanta de locul accidentului, insa in momentul in care medicii discutau oportunitatea unui transport aerian, ciclistul a decedat.

Situatia lui Wouter Weylandt era disperata, dupa ce a cazut în etapa a treia a Turului Italiei, a declarat, luni, medicul cursei, Giovanni Tredici.

"Eram în masina din spatele plutonului. Am intervenit la 30 de secunde de la cazatura, dar situatia era deja disperata. Era un caz foarte grav. Ambulanta a ajuns în câteva secunde si am încercat sa-l reanimam", a declarat Tredici.

Potrivit unui martor, caderea belgianului a fost absolut "înfricosatoare".

Este a patra victima mortala din istoria Turului Italiei.

Ca urmare a tragicului accident suferit de Weylandt, organizatorii cursei au anulat intreg ceremonialul specific unui final de etapa. Astfel, nu s-a mai organizat decernarea tricourilor distinctive si urcarea rutierilor pe podium.

Profil: Wouter Weylandt

Nascut la 26 septembrie 1984, ciclistul Wouter Weylandt a concurat in cariera pentru echipele Quick Step (2004-2010) si Leopard-Trek (2011).

Bun rutier in cursele clasice, Weylandt s-a facut remarcat pentru prima data in 2008, cand a castigat o etapa in Turul Spaniei. Doi ani mai tarziu triumfa in etapa a 3-a din Turului Italiei, cursa unde pe 9 mai 2011 avea sa-si gasesca sfarsitul.

Onlinesport


Tragedie in Il Giro. Weylandt si-a pierdut viata (update si adaugare video)