Ciclism

Andrei Kulik a castigat etapa a sasea a Turului ciclist al Romaniei

Componentul echipei nationale a Ucrainei, Andrei Kulik, a câstigat etapa a VI-a a Turului ciclist al României, desfasurata, miercuri, între localitatile Poiana Largului si Târgu Mures, pe o distanta de 167 de kilometri.

Kulik a încheiat parcursul în patru ore, trei minute si 43 de secunde, fiind urmat în acelasi timp de spaniolul Sobrino Joaquin (SP Tablewares) si de ungurul Krisztian Lovassy (Tusnad Cycling Team).

Dupa etapa a sasea, în clasamentul general lider se mentine croatul Matja Kvasina (Tusnad Cycling Team), urmat de Andrei Nechita (nationala României) la doua secunde si de ucraineanul Maxim Vasiliev (Lampre) la 19 secunde.

Tricoul alb "TNT", pentru cel mai combativ rutier, îi apartine lui Andrei Kulik, tricoul verde ''Ciuc Radler'' al cataratorilor este purtat de germanul Johannes Heider (Team US - Krostitzer), iar cel rosu "Niro Group" al sprinterilor este detinut de Oleksandr Golovas, din echipa nationala a Ucrainei.

Tricoul albastru "Bellotto" pentru rutierul român cel mai bine clasat a fost pastrat de Nechita, iar tricoul alb-tricolor acordat de COSR pentru cel mai bun tânar român este detinut de Alexandru Stancu (CS Otopeni).

În clasamentul pe echipe conduce Lampre, urmata de nationala Ucrainei si de CS Otopeni.

Editia a 49-a a Turului ciclist al României se va încheia sâmbata, la Marghita (judetul Bihor).

Mediafax



Andrei Kulik a castigat etapa a sasea a Turului ciclist al Romaniei