Ciclism

Larsson, primul lider in Cursa Soarelui

Suedezul Gustav Larsson de la echipa Vacansoleil a castigat, duminica, prima etapa a cursei Paris-Nisa, cea mai importanta intrecere pe etape a debutului de sezon.
Rutierul in varsta de 31 de ani a parcurs cei 9.4 kilometri intre Dampierre-en-Yvelines si Saint-Rémy-lès-Chevreuse in 11 minute si 19 secunde, devansandu-l pentru doar o secunda pe britanicul Bradley Wiggins.

Plecat in a doua parte a etapei, liderul echipei Sky a avut dezavantajul de a rula pe o sosea uda si astfel a mers prudent pentru a evita o nedorita cazatura.

Americanul Levi Leipherim de la Omega Pharma-Quick Step a completat podiumul etapei sosind cu o intarziere de patru secunde in raport cu Larsson.

Prezent in a treia competie a sezonului, dupa Turul Omanului si Trofeul Palma de Mallorca, luxemburghezul Andy Schleck a avut o evolutie modesta.

Castigatorul Turului Frantei din 2010 dupa descalificarea lui Alberto Contador a incheiat etapa pe locul 142 la un minut si o secunda intarziere fata de Larsson.

Ajuns in acest sezon la Vacansoleil de la Saxo Bank, Larrson se afla la primul succes al anului, dupa ce in etapa contratimp din Turul Algarve s-a clasat pe locul 12.

Cel mai important succes din cariera lui Larsson a fost obtinut in 2010, cand s-a impus in etapa a 21-a (contratimp individual) din Turul Italiei.

De asemenea rutierul de la Vacansoleil are nu mai putin de patru titluri nationale obtinute la contratimp.

Paris-Nisa continua, luni, cu prima etapa in linie, o mansa de 185.5 kilometri intre Mantes-la-Jolie si Orléans. Va fi o etapa cu o singura catarare de categoria a 3-a pe traseu si un final favorabil sprinterilor.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Larsson, primul lider in Cursa Soarelui