Ciclism

Procurorii americani au inchis dosarul lui Lance Armstrong

Ancheta privind folosirea de substante interzise de catre echipa US Postal la care a activat si septuplul castigator al Turului Frantei Lancer Armstrong a fost clasata de procurorii federali.
Armstrong nu a facut nicio declaratie personala privind finalizarea anchetei, dar avocatul fostului ciclist american a spus ca in opinia lui Lance procurorii “au luat decizia corecta”.

Americanul a mai adaugat prin intermediul aceluias avocat ca in continuare isi va dedica timpul si energia pentru sustinera fundatiei sale de lupta impotriva cancerului Livestrong.

Mai multi fosti coechipieri ai lui Armstrong, printre care Floyd Landis si Tyler Hamilton, au declarat ca in perioada cand au activat la echipa US Postal se practica dopajul in masa si ca Armstrong insusi nu ar fi strain de aceste practici.

Cum la vremea respectiva (1996-2004) US Postal era o echipa finantata din bugetul statului american, procurorii federali au intrat pe fir si au demarat o ancheta oficiala.

Dupa doi ani de investigatii si marturii stranse la dosar un tribunal din Los Angeles a clasat cazul dupa inchiderea investigatiei de catre procurorii federali.

Lance Armstrong a castigat de sapte ori consecutiv Turul Frantei intre 1999 si 2005, dupa ce la mijlocul anilor 90 a invins cancerul.

Onlinesport


Procurorii americani au inchis dosarul lui Lance Armstrong