Ciclism

Armstrong a confirmat retragerea din ciclism

Rutierul american Lance Armstrong a declarat, miercuri, ca se retrage oficial din ciclismul profesionist pentru totdeauna.
Acum in varsta de 39 de ani, Armstrong s-a mai retras din ciclism in 2005, dupa ce a castigat al saptelea Tur al Frantei consecutiv, dar a revenit in 2009 pentru a forta a opta victorie.

"Nu pot spune ca am regrete", a declarat texanul care a rescris istoria Marii Bucle.

Armstrong face in prezent obiectul unei investigatii la nivel federal in Statele Unite pentru o posibila implicare intr-un caz de dopaj,

"Nu pot controla ceea ce se intampla in cazul acestei anchete, dar pot spune doar ca stiu sigur ce am facut in cariera mea. Acest lucru nu are cum sa se schimbe", a mai spus Armstrong.

Ultima competitie la care a participat Lance Armstrong a fost Turul Down Under din acest an, cursa pe care americanul de la RadioShack a incheiat-o pe locul al 67-lea.

Diagnosticat cu cancer testicular in 1996, Armstrong a revenit miraculos in competitiile cicliste doi ani mai tarziu, pentru ca intre 1999 si 2005 sa domine autoritar plutonul Turului Frantei.

Presedintele Uniunii Cicliste Internationale, Pat McQuaid, a declarat dupa anuntul retragerii lui Armstrong ca acesta si-a adus o contributie importanta la dezvoltarea si extinderea ciclismului.

"Contributia lui in ciclism a fost enorma, atat din punct de vedere sportiv, cat si din punctul de vedere al personalitatii sale. Toate sporturile au nevoie de eroi legendari, iar Lance a fost imaginea mondiala a ciclismului", a spus McQuaid.

Onlinesport


Armstrong a confirmat retragerea din ciclism