Ciclism

Alberto Contador are sentimentul ca "a fost sanctionat incorect"

Rutierul spaniol Alberto Contador are sentimentul ca "a fost sanctionat incorect" si este "dezamagit" de suspendarea de un an dictata împotriva sa, dupa un control antidoping cu rezultat pozitiv, a declarat, joi, pentru AFP, purtatorul sau de cuvânt.

"Este dezamagit, deoarece este nevinovat si are impresia ca a fost sanctionat incorect", a declarat purtatorul de cuvânt, aflat la Palma de Mallorca, unde ciclistul se antreneaza cu echipa sa, Saxo Bank.

Acesta a precizat ca Alberto Contador si-a petrecut ziua de joi în hotel, în timp ce coechipierii sai au iesit la antrenamente.

Contador ar putea organiza vineri o conferinta de presa, alaturi de directorul echipei Saxo Bank, danezul Bjarne Riis, "pentru a-si expune punctul de vedere" si pentru a anunta, cel mai probabil, daca va face apel la decizia Federatiei Spaniole de Ciclism.

Alberto Contador (28 de ani), de trei ori câstigator al Turului Frantei (2007, 2009 si 20010), a fost anuntat de forul spaniol ca a fost suspendat timp de un an, dupa un control antidoping cu rezultat pozitiv în timpul editiei de anul trecut a Turului Frantei.

În cazul în care sanctiunea va fi confirmata, sportivul va pierde beneficiile victoriei din 2010 din Turul Frantei.

Contador, care a semnat în august 2010 un contract pe doi ani cu echipa Saxo Bank, este suspendat provizoriu din 24 august de Uniunea Ciclista Internationala, în asteptarea unei decizii definitive.

Rutierul spaniol a fost supus unui control antidoping în data de 21 iulie 2010, la Pau, în timpul Turului Frantei. În urma controlului, s-au descoperit în esantioanele prelevate de la sportiv urme infime de clenbuterol, un betastimulent pentru functia pulmonara, dar care are si efecte anabolizante.

De la dezvaluirile privind acest caz, aparute la 30 septembrie 2010, Contador a sustinut ca este victima unei contaminari alimentare.

Mediafax



Alberto Contador are sentimentul ca "a fost sanctionat incorect"