Ciclism

Bulgarul Vladimir Koev a castigat Turul Romaniei pentru a doua oara in cariera

Rutierul bulgar Vladimir Koev, care a concurat pentru echipa Hemus 1896 (Bulgaria), a câstigat, sâmbata, editia a 47-a a Turului Ciclist al României, dupa desfasurarea etapei a saptea, ultima, a competitiei, pe traseul Slobozia - Giurgeni - Hârsova - Constanta, transmite trimisul MEDIAFAX.

Este pentru a doua oara când Vladimir Koev câstiga Turul Ciclist al României, dupa editia din 2004, el alaturându-se astfel rutierului român Mircea Romascanu, care are în palmares doua victorii. Recordul de victorii este detinut de Constantin Dumitrescu, care a câstigat de trei ori competitia ciclista, în 1954, 1955 si 1956.

Vladimir Koev a câstigat trofeul, cu timpul total de 29 ore, 9 minute, 28 secunde, dupa ce în etapa de astazi a trecut linia de sosire odata cu plutonul, primind acelasi timp cu învingatorul etapei, respectiv germanul Henri Berger, legitmat la CS Mazicon Bucuresti, care a încheiat cursa cu timpul de trei ore, 47 de minute si 26 de secunde.

În clasamentul final, pe locul doi s-a clasat italianul Bruno Rizzi (Tusnad Cycling Team Miercurea Ciuc), cu o întârziere de patru minute si 7 secunde fata de Koev, iar locul trei i-a revenit grecului Ioannis Tamouridis (SP Tablewere), care a încheiat competitia la 4 minute si 39 de secunde de câstigator.

Clasamentul etapei a saptea, ultima, a fost completat de italianul Rino Zampilli (Hemus 1896), urmat de bulgarul Svetoslav Chanliev (Hemus 1896).

Tricoul albastru, pentru rutierul român cel mai bine clasat, a fost câstigat de Alexandru Ciocan (CS Dinamo Bucuresti), care a ocupat locul 11 în clasamentul general, la 9 minute si 15 secunde de învingator.

Tricoul verde, pentru cel mai bun catarator, i-a revenit italianului Bruno Rizzi, tricoul rosu - al celui mai bun sprinter - a fost câstigat de Piergiacomo Marcolina (Cycling Team Friuli), iar grecul Ioannis Tamouridis si-a adjudecat tricoul alb al competitiei, al celui mai bun rutier în clasamentul general individual pe puncte.

La festivitatea de premiere a asistat si Elena Frâncu, presedintele Directiei Judetene pentru Sport din Constanta.

La startul editiei a 47-a a Turului Ciclist al României s-au prezentat 79 de rutieri, însa doar 65 au încheiat cursa.

Mediafax



Bulgarul Vladimir Koev a castigat Turul Romaniei pentru a doua oara in cariera