Ciclism

Bonnet a sprintat pentru victorie la Limoges

Francezul William Bonnet de la echipa Bouygues Telecom a obtinut, marti, victoria in a doua etapa a cursei Paris-Nisa, desfasurata intre localitatile Contres si Limoges pe distanta a 201.5 kilometri.
In varsta de 27 ani, Bonnet a accelerat puternic pe ultimii zeci de metri ai etapei, invingandu-l la limita pe tanarul slovac Peter Sagan de la Liquigas.

Victoria lui Bonnet este a 28-a obtinuta in acest sezon de rutierii francezi in plutonul profesionist, ciclistii din Hexagon revenind incet dar sigur in fruntea ierarhiei.

Finalul etapei a fost marcat de o cazatura in partea superioara a plutonului, slovenul Grega Bole (Lampre) fiind o adevarata bomba pe roti in grupul masiv de rutieri.

Jimmy Casper (Saur-Sojasun), Tony Martin (HTC-Columbia) si Dan Martin (Garmin-Transitions) au cazut ca secerati la pamant, Bole fiind lovit in plin de Casper.

Olandezul Lars Boom (Rabobank) si-a pastrat tricoul galben si avansul de cinci secunde in fata germanului Jens Voigt (Saxo Bank), in timp ce spaniolul Luis Leon Sanchez (Caisse d'Epargne) a urcat pe trei, la zece secunde de lider, dupa ce a primit bonificatiile pentru ultima treapta a podiumului la finalul mansei.

Etapa a fost marcata de evadarea a patru ciclisti, Koen de Koert (Skil Shimano), Jens Mouris (Vacansoleil), Mauro Finetto (Liquigas) si Laurent Mangel (Saur-Sojasun) construind un avans nu mai mare de 4 minute si 15 secunde.

Cei patru au fost readusi in pluton cu mai putin de 20 borne inaintea finalului, pentru ca in ultima parte a mansei francezul Cyril Gautier (Bouygues) sa-si incerce sansa pe Cote de Nieul, o ascesiune de categoria a 3-a.

Tentativa rutierului din Hexagon s-a dovedit lipsita de consistenta si plutonul a revenit asupra lui, punand stapanire pe cursa in ultimii cinci kilometri.

Cursa Paris-Nisa continua, miercuri, cu etapa a 3-a, o mansa de 208 kilometri intre Saint Junien si Aurillac, in program fiind nu mai putin de sase puncte de catarare, ultima, de categoria a 2-a, cu doar trei kilometri inaintea finalului.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Bonnet a sprintat pentru victorie la Limoges