Ciclism

Boonen a sprintat pentru victorie cu 72.8 km/h

Viteza de top la finalul etapei a 3-a din Turul Qatarului, campionul Belgiei, Tom Boonen, castigand mansa la sprint in fata germanului Heinrich Haussler (Cervelo) si a australianului Baden Cooke (Saxo Bank).
Inregistrat la sosire cu timpul de 3 ore, 1 minut si 39 secunde, Boonen a declansat sprintul decisiv cu 200 metri inaintea liniei de final, dezvoltand o viteza impresionanta de 72.8 km/h.

"A fost cu adevarat un sprint rapid. Cel mai rapid final de etapa l-am avut impotriva lui Petacchi, dar atunci vantul sufla puternic din spate", a declarat Boonen.

Pentru rutierul belgian castigator in 2009 al Turul Qatarului a fost prima victorie a sezonului in curs si prima dupa cea reusita in octombrie trecut in Circuitul Franco-Belgian.

Altfel, Tom Boonen si-a trecut in cont a 16-a victorie din cariera in competitia din Qatar.

Ierarhia generala continua sa fie dominata de olandezul Wouter Mol de la echipa Vacansoleil, acesta avand un avans de noua secunde in fata belgianului Geert Steurs de la Topsport Vlaanderen, cei doi profitand de evadarea reusita in etapa secunda de luni.

Boonen este al treilea, la un minut si 55 secunde.

Altfel, Challengeul Ciclist de la Mallorca a continuat, marti, cu a treia cursa, Trofeul Inca, rutierii avand de parcurs un traseu de 157.2 kilometri.

Victoria a fost obtinuta de germanul Linux Gerdemann de la echipa Milram, acesta depasindu-i la sprint pe colegii de evadare Rafael Valls (Footon-Servetto) si Manuel Vasquez (Andalucia-Cajasur).

Onlinesport: Dumitru Stircu


Boonen a sprintat pentru victorie cu 72.8 km/h