Ciclism

Armstrong ar putea reveni in ciclismul profesionist!

De sapte ori castigor al Turului Frantei, ciclistul american Lance Armstrong intentioneaza sa revina in elita profesionista in 2009 alaturi de echipa Astana, pentru a-si adauga in palmares un al optulea tricoul galben la Paris, informeaza revista Velonews, citata de cotidianul L'Equipe.

Armstrong, sportiv care va implini 37 de ani pe 18 septembrie, a castigat Marea Bucla intre 1999 si 2005 fara drept de apel din partea celorlalti participanti la eveniment.

Anuntul revenirii campionului american nu a fost confirmat de managerul sau Mark Higgins, dar sursa citata precizeaza ca Armstrong a ajuns deja la o intelegere cu echipa Astana, condusa de Johan Bruyneel, fostul sau director sportiv de la US Postal si Discovery Channel.

Potrivit Velonews, Lance Armstrong ar urma sa concureze in Turul Californiei, Paris-nisa, Turul Georgiei, Dauphine Libere si Turul Frantei, fara a primi salariu sau alte bonusuri materiale.

FORUM: Comentati posibila revenire a lui Lance Armstrong

Dupa retragerea din 2005, Armstrong a concurat in mai multe alergari de maraton, iar in luna august a participat la o cursa locala de VTT in Colorado, pe care a incheiat-o in pozitia secunda.

In alta ordine de idei, echipa Astana nu a fost invitata la editia din 2008 a Turului Frantei din cauza problemelor de dopaj descoperite in anul precedent, ciclisti precum Alexandre Vinokourov sau Andrey Kasechkin fiind descoperiti dopati.

Formata pe scheletul defuntelor grupari ONCE si Liberty Seguros, formatia Astana a inregimentat dupa 2007 un numar important de ciclisti de la fosta echipa Discovery Channel, retrasa din sportul cu pedale, printre acestia numarandu-se Alberto Contador (n.r. - invingatorul Marii Bucle din 2007) sau Levi Leipheimer.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Armstrong ar putea reveni in ciclismul profesionist!