Ciclism

Echipele participante la Turul Frantei

Societatea care organizeaza Turul Frantei a dat, joi, publicitatii numele celor 20 de echipe care se vor alinia la startul Marii Bucle din acest an, marea absenta fiind asa cum era de asteptat echipa Astana, in randurile careia activeaza Alberto Contador, castigatorul din 2007 al turului.

Ca urmare a problemelor de dopaj din 2007, cand insusi liderul echipei, Alexander Vinokourov, a fost depistat pozitiv in timului turului, echipa Astana nu a fost invitata sa ia parte la marele eveniment al ciclismului, astfel ca spaniolul Alberto Contador nu-si va putea apara titlul castigat in 2007.

De la start nu vor lipsi celelalte 17 echipe din ProTour, plus alte trei grupari invitate de Amaury Sport Organisation, societatea care se ocupa de organizarea Turului Frantei.

"Acestea sunt echipele si cred ca sunt cele mai bune din lume in acest moment. As vrea sa se stie clar ca decizia de a nu invita Astana nu are nimic in comun cu numele lui Alberto Contador, ci vizeaza doar echipa", a declarat Christian Prudhomme, directorul Turului Frantei, pentru AFP.

Echipele invitate din ProTour:

Gerolsteiner, Team Milram (Germania), Quick Step, Silence-Lotto (Belgia), Team CSC (Danemacra), Caisse d'Epargne, Euskaltel-Euskadi, Saunier-Duval-Scott (Spania), High Road (Statele Unite), Bouygues Telecom, Credit Agricole, Cofidis, Francaise des Jeux, AG2R La Mondiale (Franta), Lampre, Liquigas (Italia), Rabobank (Olanda).

Echipe invitate din Continental Tour:

Agritubel (Franta), Slipstream Chipotle - H30 (Statele Unite) si Barloworld (Marea Britanie).

Editia din 2008 a Turului Frantei se va desfasura intre 5 si 27 iulie.

Onlinesport



Echipele participante la Turul Frantei