Ciclism

Cunego a castigat 'Clasica frunzelor moarte'

Italianul Damiano Cunego a castigat, sambata, a 101-a editie a Turului Lombardiei, ultima cursa a sezonului 2007, impunandu-se la sprintul final in fata conationalului sau Riccardo Ricco.

Rutierul in varsta de 26 de ani, castigator al Turului Italiei in 2004, si-a trecut in cont a sasea victorie in acest sezon, fiind cea mai importanta reusita dupa succesul din etapa a patra a Turului Germaniei.

Desi initial isi anuntasera prezenta nu mai putin de 238 de rutieri la epilogul sezonului de ciclism, doar 179 de ciclisti s-au strans sambata dimineata in piata centrala din Varese la ora locala 10:40 pe o temperatura de 12 grade celsius.

Desfasurata dupa caracteristicile unei curse clasice, intrecerea lombarda din jurul lacului Como a prilejuit mai multe atacuri, cel mai important fiind al italianului Matteo Tossato (Quick Step). Ultimele ascensiuni, Ghisallo si mai ales San Fermo de la Battaglia, au triat grupul de frunte, din care s-au desprins italienii Riccardo Ricco (Saunier-Duval) si Damiano Cunego (Lampre).

Desi a initiat actiunea de atac si a dus trena pana in ultimul kilometru, Ricco s-a vazut depasit pe ultima linie dreapta de mult mai experimentatul sau conational, Damiano Cunego, care si-a trecut astfel in palmares a doua victorie in Turul Lombardiei, dupa reusita din 2004.

Podiumul cursei a fost completat de spaniolul Samuel Sanchez (Euskaltel), in timp ce australianul Cadel Evans (Predictor-Lotto) si-a aparat cu succes prima pozitie in ierarhia UCI ProTour.

Rezultatele Turului Lombardiei (250 km):

1 Damiano Cunego (Lampre-Fondital)
2 Riccardo Riccò (Saunier Duval-Prodir)
3 Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi)
4 Andy Schleck (Team CSC)
5 Davide Rebellin (Gerolsteiner)

Onlinesport: Dumitru Stircu



Cunego a castigat 'Clasica frunzelor moarte'