Box

Adrian Diaconu si-a anuntat retragerea din activitatea competitionala

Fostul campion mondial la categoria semigrea în versiunea WBC, Adrian Diaconu, a declarat într-un interviu acordat site-ului luptatorii.ro, ca a decis sa se retraga din activitatea competitionala, lasând sa se înteleaga ca este dezamagit ca nu a fost sustinut mai mult de clubul sau Interbox.
"Cu parerea de rau am luat decizia de a renunta la cariera de boxer profesionist. Chiar acum când discutam, simt cum se ridica parul pe mine. Motive? Ar fi destule. Ma rezum doar la a spune ca de unul singur este aproape imposibil sa ajungi sus.

"Vreau sa le multumesc tuturor celor care au crezut în mine si care au fost alaturi de mine în acesti ani si m-au sustinut în cariera. Nu în ultimul rând, multumesc acestei discipline care m-a tinut departe de lucrurile rele, mi-a dat o educatie aleasa si m-a facut om, boxul. Multumesc tuturor înca o data", a spus Diaconu pentru sursa citata.

În vârsta de 33 de ani, Diaconu a obtinut o medalie de bronz la Campionatele Mondiale de la Budapesta (1997), una de argint la Houston (1999) si o medalie de bronz la Campionatele Europene de la Minsk (1998).

Diaconu a trecut la profesionisti în 2000, dupa Jocurile Olimpice de la Sydney, unde în meciul decisiv pentru accederea în turneul olimpic l-a învins pe britanicul Carl Froch, adversarul lui Lucian Bute în gala de la 26 mai.

"El a înregistrat 27 de victorii (15 prin KO) si trei înfrângeri, toate meciurile pierdute având loc în întâlniri contând pentru titlul mondial. În 2008, Diaconu a câstigat titlul mondial WBC, dupa o gala disputata la Bucuresti.

Mediafax


Adrian Diaconu si-a anuntat retragerea din activitatea competitionala