Box

Andre Ward a pierdut centura WBC

Câstigatorul turneului SuperSix la categoria supermijlocie, americanul Andre Ward, a fost deposedat de WBC de centura mondiala deoarece nu si-a putut-o pune în joc din cauza unei accidentari suferite la mâna în timpul finalei cu britanicul Carl Froch, informeaza Fox Sport.
Decizia WBC vine înainte ca termenul limita în care Ward îsi putea pune centura în joc sa expire. Nu este pentru prima data când WBC retrage o centura detinuta de un campion "semi-activ" înainte ca perioada obligatorie de punere în joc sa expire, ultimul exemplu având loc în iulie 2011, când acelasi lucru s-a întâmplat cu americanul Timothy Bradley, la categoria usoara.

Andre Ward nu a mai disputat niciun meci din decembrie si înca nu a anuntat vreun meci în perioada urmatoare.

Astfel, meciul pentru noul titlu mondial în versiunea WBC se va disputa între americanul Anthony Dirrell (24-0, 21 de KO) si muntenegreanul Nikola Sjekloca (24-0, 7 KO).

Ward anuntase în prima decada a lunii aprilie ca s-a recuperat de pe urma accidentarii si ca asteapta sa-l întâlneasca pe campionul IBF, Lucian Bute, care la 26 mai va lupta împotriva britanicului Carl Froch.

Mediafax


Andre Ward a pierdut centura WBC