Box

Andre Ward: "Il vreau pe Bute"

Pugilistul american Andre Ward, câstigator al turneului Super Six si detinator al centurilor WBA si WBC, a declarat ca este dispus sa lupte cu Lucian Bute, dar s-a aratat dezamagit ca boxerul român a ales sa-l întâlneasca pe britanicul Carl Froch, informeaza Sports Illustrated.
"Am fost dezamagit. Bute si promotorul sau strigau si tipau ca eu ma ascund de ei, dar apoi ei se duc si fac o întelegere pentru doua lupte cu Froch, iar daca el va pierde primul meci, ce va face, îl va duce pe Froch înapoi în Canada? Nu înteleg asta. Nu m-am ascuns niciodata de el, am vrut doar sa pregatesc lupta cum trebuie. Eu veneam dupa doi ani de lupte grele si am simtit ca el avea nevoie sa lupte cu cineva. Dar sa ma ascund de el? Ce naiba?! El vrea centuri, eu am doua centuri chiar aici daca vrea sa se lupte pentru ele. Lumea ma întreaba pe strada si pe Twitter când voi reveni. Ei bine o voi face. Îl vreau pe Bute, dar sunt dispus si pentru alte meciuri mari", a spus Ward.

Andre Ward nu este interesat de o lupta cu americanul de 47 de ani, Bernard Hopkins. "Cred ca Bernard Hopkins a declarat deja ca o lupta cu mine nu îl intereseaza, dar nici pe mine. Acum, daca lupta ar fi la cerere, iar posturile de televiziune ar solicita asta, atunci poate. Dar eu vreau sa lupt cu oameni din aceeasi era cu mine. Oricât de bun ar fi Bernard, daca îl bati, nu primesti atât de multe credite din cauza vârstei sale, asa ca el nu se afla pe lista mea scurta", a completat Ward.

Pugilistul american nu este interesat de o lupta cu americanul Anthony Dirrell, salangerul obligatoriu pentru titlul WBC, deoarece televiziunile nu sunt dispuse sa plateasca pentru o asemenea partida.

"E un meci bun, dar ca sa fiu sincer nu ma prea interesaza. Îl consider pe Anthony un boxer bun, un frate, dar televiziunile nu vor fi interesate. Acum eu sunt un luptator pentru TV. Îmi iubesc centurile, dar sunt dispus sa renunt la ele, daca o televiziune nu îl va plati pe adversar. Voi fi ca Bernard sau Floyd Mayweather si le voi câstiga înapoi", a adaugat Ward.

Jean Bedard, presedintele InterBox, clubul lui Bute, s-a aratat surprins de afirmatiile lui Ward. "E ca si cum ar fi reînviat dupa Paste... În fond, porecla sa este «Fiul lui Dumnezeu». Când am citit prima oara comentariile sale, am crezut ca este o gluma. Nu am negociat niciodata cu Andre Ward. În fond, nu am mai auzit de el din 18 decembrie, de la ultimul sau meci cu Carl Froch, în finala turneului Super Six. Acum, dintr-odata revine la viata. Dupa victoria sa în meciul cu Froch, Andre a spus ca Lucian va trebui sa lupte cu adversari de top pâna sa ajunga la el. Exact asta facem. Daca îl dorea pe Lucian atunci, acum am fi fost cu o saptamâna înainte de meci. Froch a vrut sa se lupte. Oricum e o veste buna, pentru ca macar acum Ward este dispus sa lupte cu Bute", a declarat Bedard, pentru agentia QMI.

Mediafax


Andre Ward: "Il vreau pe Bute"