Box

Adversarii pugilistilor romani la Campionatele Mondiale de Box de la Baku

Stefan Caslarov (49 de kilograme) este primul pugilist român care va intra în competitie la Campionatele Mondiale de Box ce se desfasoara la Baku, el urmând sa îl întâlneasca în aceasta dupa-amiaza pe filipinezul Mark Barriga.
Daca va învinge în aceasta dupa-amiaza, Caslarov va lupta la 3 octombrie cu Patrick Barnes (Irlanda, al optulea favorit).

Sportivii români concureaza la aceasta editie a CM sub steagul AIBA, dupa ce forul mondial a decis dezafilierea Federatiei Române de Box.

Adversarii celorlalti sportivi români prezenti la CM de la Baku sunt urmatorii:

56 de kilograme: Razvan Andreiana - Dmitrijs Gutmans (Letonia), va boxa marti dupa-amiaza;

60 de kilograme: Dragos Marin - Martin Ward (Anglia), va boxa la 1 octombrie;

64 de kilograme: Daniel Badulescu - Serdar Hudaiberdiev (Turkmenistan), va boxa la 30 septembrie;

69 de kilograme: Ionut Gheorghe - Nodirbek Kosimov (Uzbekistan), va boxa la 29 septembrie. În cazul în care se va califica, Gheorghe va lupta împotriva învingatorului dintre Vasili Belous (Moldova) - Myke Ribeiro (Brazilia, al doilea favorit al categoriei);

75 de kilograme: Bogdan Juratoni - Matej Dujici (Croatia), va boxa la 1 octombrie;

81 de kilograme: Georginel Hau - Rasul Iuldasev (Turkmenistan), va boxa la 28 septembrie. Daca trece de Iuldasev, Hau va boxa împotriva lui Ramil Aliev (Azerbaidjan, al optulea favorit);

+91 de kilograme: Mihai Nistor - Bence Bouquet (Ungaria), va boxa la 2 octombrie.

Campionatele Mondiale de Box reprezinta principalul criteriu de calificare la Jocurile Olimpice, urmând ca primii zece sportivi de la categoriile 49-81 de kilograme sa obtina calificarea directa, în timp ce la categoriile 91 si +91 de kilograme doar primii sase vor obtine biletele pentru JO.

Mediafax



Adversarii pugilistilor romani la Campionatele Mondiale de Box de la Baku