Box

Adrian Diaconu: "Sunt pregatit sa fac lupta vietii impotriva lui Dawson"

Pugilistul roman Adrian Diaconu a declarat ca este pregatit sa faca meciul vietii impotriva americanului Chad Dawson, partida urmand sa se dispute in cadrul unei gale de la Montreal, la data de 21 mai, informeaza site-ul doghouseboxing.com.

"La Montreal voi avea publicul de partea mea si sunt pregatit sa fac meciul vietii mele impotriva lui Chad Dawson. Americanul este un luptator puternic si il respect, dar nu ma voi opri pana nu-mi voi recuceri titlul mondial. Pentru acest lucru va trebui sa il inving mai intai pe Dawson", a spus Diaconu.

Tot in cadrul galei de la Montreal, va avea loc partida dintre detinatorul titlului mondial la categoria semigrea, in versiunea WBC, Jean Pascal, si americanul Bernard Hopkins, intr-un meci in care liderul isi va pune centura in joc.

In cazul unei victorii, Diaconu va putea boxa pentru titlul mondial la categoria semigrea impotriva invingatorului dintre Pascal si Hopkins.

Conform sursei citate, adversarul romanului a declarat ca este increzator intr-un succes in fata lui Diaconu. "Meciul cu Diaconu este unul foarte important pentru mine. Trebuie sa ma impun in fata sa si asa voi face. Dupa ce voi termina cu aceasta lupta, ma voi concentra pe castigatorul partidei dintre Pascal si Hopkins", a precizat Dawson.

Adrian Diaconu a devenit campion mondial WBC la categoria semigrea in 22 iulie 2008, dupa ce detinatorul centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat in repetate rinduri sa boxeze cu romanul. D

iaconu trebuia sa-si apere pentru prima oara centura in fata challengerului Silvio Branco la 15 noiembrie, intr-o gala programata la Bucuresti, dar care a fost amanata din cauza unei accidentari la mana dreapta a pugilistului roman. Diaconu a castigat titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC, dupa ce l-a invins, in 19 aprilie 2008, la puncte, pe americanul Chris Henry, intr-un meci disputat la Sala Ioan Kunst Ghermanescu din Bucuresti.

Astfel, Diaconu a devenit challenger obligatoriu la titlul mondial, iar Dawson era obligat, conform regulamentelor WBC, sa isi puna in joc centura in fata romanului.

La 20 iunie 2009, Adrian Diaconu nu a reusit sa-si pastreze centura WBC la categoria semigrea, dupa ce a fost invins la puncte de Jean Pascal, intr-un meci disputat tot la Centre Bell din Montreal. Diaconu a fost invins de canadianul Jean Pascal (22 de victorii, 15 prin KO si o infringere), in varsta de 26 ani, care era atunci detinator al centurii WBO Intercontinental, intr-un meci disputat pe parcursul a 12 reprize.

In decembrie 2009, Diaconu a pierdut, la puncte, meciul revansa pentru titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC, sustinut in compania lui Jean Pascal. Pascal a fost declarat castigator la puncte, in urma deciziei celor trei arbitri-judecatori, dupa meciul desfasurat pe durata a 12 reprize, tot la Centre Bell din Montreal.

Mediafax



Adrian Diaconu: "Sunt pregatit sa fac lupta vietii impotriva lui Dawson"